Napisano 1 Styczeń 200520 l Cześć. Chciałbym zrobić taką animację - jest podłoże, na podłożu mur, a o ten mur jest oparta deska, dosyć duża. No i z góry leci 20kg-mowa przykładowa cegła :]. I żeby ta deska się połamała na strzępy - jak to zrobić?? W 3ds max 7 i w reaktorach.
Napisano 1 Styczeń 200520 l fracture tylko musisz wczesniej postrzępic ta deske tak zeby byla w kilku obiektach ... i poza tym chyba pomyliles dzial na forum ... czytaj opisy pod dzialami
Napisano 1 Styczeń 200520 l Autor No próbowałem to zrobić z Fracture, ale nie wychodzi mi :(. Mógłbyś napisać krótko jak to zrobić?? Ale jak deska będzie w kilku obiektach, to one się rozlecą...
Napisano 1 Styczeń 200520 l ja bym zrobił tak: deske zbudował z np. 8strzepów dopasował je tak że nie było by widać ... zrobić animacjie i jak cegła by zaczęła dotykać deski - np. w 89 klatce - to wtedy bym włączył działanie reactora- wtedy strzępy odlecą od siebie i będą pod wpływem cegły ...
Napisano 1 Styczeń 200520 l te skrypty z filmiku Ci się przydadzą http://www.allanmckay.com/tut/test.swf
Napisano 1 Styczeń 200520 l Ja bym to zrobił tak jak wyrzej tylko, że zamiast reactora zrobiłbym system cząstek
Napisano 1 Styczeń 200520 l Przenoszę do działu "rigging...". Co do Fracture to faktycznie jest to najlepszy sposób na rozbicie tej dechy w reactorze. Tylko modelowanko Cię czeka. Dobrze się tnie takie obiekty Booleanem. Pozdrawiam.