Vorek Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 Nie wiem czy to się bardziej nadaje tu czy do 2d ale animacja to animcja :) W sumie to jest zadanko do szkoły, mamy zrobić dowolną animację poklatkową, obojętnie jaką techniką i co będzie przedstawiać. A to moje zmagania :) Ktoś na upartego może potraktować to jako taki speed making-of :). Aniamcja przedstawia proces powstawania rysunku. czas: 13 s. Kompresja: DivX 5.1 Rozmiar: 1,42 MB http://www.octavo.boo.pl/sztaluganim2.rar Przepraszam za kiepską jakość ale robione web-cam'em Pozdrawiam
GrafMax Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 Chcialem kiedyś zrobić coś podobnego ;) Jakość jest fatalna, prawie nic nie widzać, więc trzeba by to zrobic jeszzce raz, ale nie webcamem tylko aparatem. Jedyne co moge powiedzieć, to tyle, że jest tu pewna niekonsekwencja. Chodzi o postać rysujacą napisy - jest tam nie potrzebna. Dlaczego tam jest, skoro później jej nie ma? No i zastanowiłbym sie jeszcze nad kaderm. Może wystarczy sama płaszczyzna papieru, bez tej całej otoczki? Powodzenia ;)
Vorek Napisano 2 Styczeń 2005 Autor Napisano 2 Styczeń 2005 No niestety musiało być webcamem bo cyfrówki nie mam, kadr też wynika z możliwości technicznych/ przestrzennych ;) Co do postaci to sam nie wiem, jakoś tak mi przyszło do głowy że można to tak zrobić i tak zostało. Drugi raz może zrobie coś podobnego ale w przyszłości, dużo dłuższe i lepszym sprzętem :)
Rekomendowane odpowiedzi