Napisano 2 Styczeń 200520 l Witam, jestem tu nowy jak widac, i chciałbym stworzyć w 3dsm eksplozje ale taka bez aniimacji ( wiecie o co chodzi ? :P) takie bum i juz. Bawie sie w tym programie od niedawna i jestem jescze początkujący. Byłbym bardzo wdzięczny o zrozumiałe i proste wyjaśnienie jak to zrobic ( z toturiali nic nie zrozumiałem a jak szukałem wcześniejszych tematow to owszem były o wybuchach ale nie takich bez animacji ;P ). Pewnie wyjde na ciołka, ale coz ... jak mowilem jestem początkujący i mam prawo niektorych ( prawie wszystkich) rzeczy nie wiedziec :)
Napisano 2 Styczeń 200520 l to zalezy jaki wybuch jeśli nie jesteś wymagający to efekt z maxa będzie odpowiedni a jeśli nie chcesz animki to tylko jedna klatke wyrenderuj:)
Napisano 2 Styczeń 200520 l jak chcesz fajny wybuch to zrob sobie w programie combustion tam naprawde sa spoko
Napisano 2 Styczeń 200520 l Po pierwsze naucz się podstaw, bo bez nich to nawet nie śnij o dobrym wybuchu. Po drugie każdy wybuch może być bez animacji. Wystarczy wyrenderować jedną klatkę (naciśnij F9)
Napisano 2 Styczeń 200520 l nie wiem o jaki wybuch Ci chodzi:/ Ale to się napewno przyda;)http://www.max3d.pl/show.php?id=tut_3dsmax#efekty PS: Jak jesteś początkujący to przrób inne tutki z max3d;) Ja bym tak od razu za wybuch siem nie brał;]
Napisano 3 Styczeń 200520 l Zdaje się, że wybuch jest w maxie w formacie qt. Dwa pliki jeden jako maska drugi z kolorami. Przynajmniej były w starych maxach:D Wystarczy wtedy dodać plana i nałożyć materiał z tymi wybuchami, tylko nie będzie to coś orginalnego :(
Napisano 3 Styczeń 200520 l Dajcie Tutka JakiegoŚ Wybuchu ;] ;] ;] TUTKÓW TO TY MASZ PODDOSTATKIEM NA NASZEJ STRONIE...SZUKAJ W EFEKTY/ANIMACJA