Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie: czy istnieje opcja która pomaga wyrównać lub poukładać polygony lub vertexy, chodzi mi o np. pół okrągły obiekt, pracuje teraz nad modelem dinozaura, choć nie jestem za dobry w maxie narazie, staram się robić wszystko sam , aby się nauczyć . Mam właśnie problem, bowiem zrobiłem częśc jego tułowia, jest on prawie pół okrągły, ale przy większej ilości polygonów trudno jest je poukładać w miare gładką powierzchnie w stosunkowo nie dużym czasie . Czy jest narzędzie które w tym jakkolwiek pomaga ? Używam maxa 7. Głowe zrobiłem mu sam, sporo mi to zajeło czasu, może dlatego że dopiero ćwiecze modeling a może dlatego że nie znam wszystkich możliwości , dlatego pytam , by the way - podczas oglądania toturiali, zauważyłem że ich powierzchni na poziomie polygonów wyglądają dosyść głądko a wszystko jest bardzo uporządkowanie. Tu jeszcze jedno pytanie - czy istnieje narzędzie pozwalające optymalizować powierzchnie ?

Proszę o jakąś pomoc, z góry dziękuje.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Modeluje dinozaura, modeluje tylko jego połowe bowiem drugą dodaje mirrorem, w przekroju jego brzuch jet pół okrągły, ale to tylko przykład, chodzi mi o wszelakie powierzchnie

niestety nie mam u siebie internetu więc nie moge zamieścić screna.

Napisano

Ok... No więc robisz dinozaura. Ale robisz go Low-poly,będzie wyglądał bardzo kanciasto ale łatwo się będzie niim manipulowało. Następnie dajesz na niego modyfikator Meshsmooth no i wszystko ładnie się wygładzi :D

Napisano

(...) ale ciezko bedzie tym manipulowac, ale mozesz przechodzic miedzy trybami (low-poly roboczy, wygladzony-podgladowy)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.