mnemon Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Zapoczątkowałem prace nad tym obrazkiem, wiem ze narazie anatomia kuleje, ale jak zwykle nie chcialo mi sie rzadnych referek urzyc.Chetnie wyslucham waszych sugesti koledzy i koleżanki, poniewaz wielu rzeczy jeszcze nie zauważam.A tu pierwszy kroczek po trzech godzinkach roboty http://img141.exs.cx/my.php?loc=img141&image=citykopia2zf.jpg
Herod Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Dodge/burn aż w oczy kłuje :-( Do anatomii się nie czepiam, bo sam zastrzegłeś że kuleje (heh, ale lewą rekę to od dźwigania siatek z zakupami troszkę rozciągnęła :) ) Stateczek całkiem ładny za to...
mnemon Napisano 6 Styczeń 2005 Autor Napisano 6 Styczeń 2005 w sumie to nie urzywalem burna i dodga, ale faktycznie zaduzo czerni, masz racje z tą reka, dzieki ze to wychwyciles:)
Tomur Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Masz jakieś referencje do pokazania, czy wszystko z wyobrażni? Jeżeli to drugie to dawaj dawaj, podoba mi się. Jeżeli to pierwsze to pogadamy jak pokażesz.
Ania Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 klimat bardzo dobrze pasuje, podoba mi sie. a co do anatomi, lepiej jednak wez jakies referki. szczegolnie piersi nie pasuja, i nogi jakby z innej postaci.
mnemon Napisano 6 Styczeń 2005 Autor Napisano 6 Styczeń 2005 Tomurze nigdy nie uzywam referencji, moze to zle, ale ja lubie spontaniczne bazgranie bez zrzynek, a Ty Aniu C masz racje z tymi piersiami w tej perspektywie,, tez to zauwazylem ale w dalszej fazie to wszystko poprawie.pzdr
smart Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 klimat jak z teledysków kylie minogue albo sophie ellis baxtor,lateksowe takie wszystko.ale jednak pomyślałbym nad perspektywą i anatomią podoba mi sie
Webmaster Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 klimat jak z teledysków kylie minogue albo sophie ellis baxtor,lateksowe takie wszystko.ale jednak pomyślałbym nad perspektywą i anatomią podoba mi sie Zgadzam się :]
mnemon Napisano 6 Styczeń 2005 Autor Napisano 6 Styczeń 2005 hehe, sugerujecie mi w ten sposob ze to kicz:P chyba za duzo telewizyjnej papki wchlonilem..a wracajac do sprawy to perspektywe wydaje mi sie ze przemyslalem, powiedzcie co jest nie tak jak widzicie chlopaki.Dobra ide myslec:)
Siegmar Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 strasznie przepalone kolory ... nie rob postprodukcji na nieskonczonym rysunku ... tak - piersi sa frontalnie, a powinny byc nieco z profilu ... kobieta dziwnie zgieta i wykrecona .. porpacuj nad anatomia ... popatrz na brzuch jak sie uklada, a jak sie uklada reszta tulowia ... Zastanow sie co ma byc tematem pracy ... pojazd ma wiecej detali niz blondynka ... czy za nia stoi robot?! hehe
mnemon Napisano 8 Styczeń 2005 Autor Napisano 8 Styczeń 2005 zgadzam sie, ale nie wiem czy uda mi sie to wykorzystac, tymczasem jade dalej i zastanawiam sie czy nie jest tam zbyt pusto(przydaly by sie chyba jakies istoty).Zobaczy sie pozniej. http://img135.exs.cx/my.php?loc=img135&image=miasteczkobeta2be.jpg
mnemon Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Napisano 9 Styczeń 2005 przedostatnia juz odslona. http://img7.exs.cx/my.php?loc=img7&image=miasteczkobeta9kq.jpg
mnemon Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 przepraszam ze wprowadzam w błąd ale to jeat przedostatnia:) http://img158.exs.cx/my.php?loc=img158&image=wesoemiasteczkobeta3vf.jpg
mnemon Napisano 15 Styczeń 2005 Autor Napisano 15 Styczeń 2005 niestety musze zacząc od początku, stwierdzilem ze tamte kolory byly kompletnie do bani:/, ale teraz mysle ze bedzie dobrze.pzdr
Ania Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 za bardzo tego fioletowego dales, mi sie pomaranczowy bardziej podobal. nogi panienki dalej zbyt masywne.
asblaze Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 bo ona zarabia na życie ... chodząc, poza tym to miasto przyszłosći... wtedy to masywne nogi beda najbardziej sexownym atrybutem kobiecosci. Ania.. open your mind ;) ładne :)
RoB3rT Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 bardzo fajnie to wyglada lecz zgadzam sie z Ania te nogi sa faktycznie zbyt "grube" :D
lumaq Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 mi sie obie wersje podobaja. moze troche kiczowate ale git. jest tylko jedno "ale" piersi wygladaja jakby do klatki piersiowej faceta przyczepione byly bulki;] [edit] w drugiej wersji piersi znacznie lepiej zaczynaja wygladac;]
Herod Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 No fakt, piersi lepiej wyglądają, ale pępek nadal sobie toporkiem wydłużała chyba :-) A kolorki - tamte były bardziej... hm, niesztampowe, miały własny klimat - te może ładniejsze, ale oklepane w sf-fowych klimatach....
polka dot Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 yhmmm fajny pomysl tyle ze prawa reka chyba sie w lokciu w druga strone zgina ;)
lumaq Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 co do czarnych cieni- mowicie ze nie istnieja ale w takim razie jaki cien rzuca czarny obiekt umieszczony w pomalowanym na czarno pomieszczeniu?? Moim zdaniem czarny;] Ale byc moze mnie oswiecicie. Ale kolega ma racje, czarne cienie fe.
smart Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 mnemon-kicz czy nie kicz,nie ważne ,ten klimat mi odpowiada:). światło na dziołszce jest superowe,ale te kolory pozostałe... za dużo kontrasut jest tu. Rysunek nabiera takiego ostrego wyrazu,mnie to osobiście razi i wolał bym kontynuację charakteru dziołszki w kolorystyce pracy i więcej żeby było porę dnia i pogodę widać . Ta kolorystyka taka surowa mi się jak na razie wydaje.Mógłbyś wywalić czarny kolor z palety? pozdro
mnemon Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Napisano 20 Styczeń 2005 wielkie dzieki za komentarze, dzis znalazlem chwilke na kolejny maly kroczek, bardzo bladziutko to narazie wyglada, ale moze cos z tego bedzie:)
mnemon Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Napisano 18 Kwiecień 2005 a wrzuce zeby nie bylo ze nie koncze wipow:] http://69.56.199.195/prace/download/155680.jpg
bukovsky Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 Wiesz co ? Chrzań anatomię, jakkolwiek oczywiście wszystko zależy od założeń itd. Wydaje mi się, że skoro zacząłeś tę prackę w taki sposób to ją dalej rozwijaj. Chodzi mi o przewagę koncepcji i stylu nad zastanawianiem się, czy proporcja 4go palca prawej dłoni w stosunku do małżowiny usznej jest taka jaką podaje kanon wypracowany na przykład przez Polikleta ;). Mi się pierwszy obrazek nawet spodobał, ale uważam, że wymaga dalszej pracy. Może bardziej dramatyczne oświetlenie i żeby drugi plan był dopełnieniem a nie konkurencją dla bohatera. Sam ni wim ;) Pozdro
bukovsky Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 Słuchaj, a tam w tle za bohaterką to harcerz stoi ? Dobrze widzę ? ;) Pozdro
mnemon Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Napisano 18 Kwiecień 2005 hmm, a moze zobaczyl bys moj ostatni link przyjacielu?:]
(db) Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 Dlamnie praca bardzo fajna, klimat miasta przyszłości =).A te wszytskie nie dociągnięcia są prawie nie zauważlane, liczy się przecież całokształt. Ja te niedoróbki zauważyłem dipiero po przeczytaniu komentarzy !. Chyba se musze tablet kupić :P bo myszka mnie dobija.
LISEK Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 A mi sie nie podoba... cos mnei denerwuje taka kolorystka... kojarzy mi sie z latami 80tymi... tak samo jest z motywem czarnobialych kropek... tez mi sie kojarza z latami 80tymi... egh
Rekomendowane odpowiedzi