Napisano 6 Styczeń 200520 l Zapoczątkowałem prace nad tym obrazkiem, wiem ze narazie anatomia kuleje, ale jak zwykle nie chcialo mi sie rzadnych referek urzyc.Chetnie wyslucham waszych sugesti koledzy i koleżanki, poniewaz wielu rzeczy jeszcze nie zauważam.A tu pierwszy kroczek po trzech godzinkach roboty http://img141.exs.cx/my.php?loc=img141&image=citykopia2zf.jpg
Napisano 6 Styczeń 200520 l Dodge/burn aż w oczy kłuje :-( Do anatomii się nie czepiam, bo sam zastrzegłeś że kuleje (heh, ale lewą rekę to od dźwigania siatek z zakupami troszkę rozciągnęła :) ) Stateczek całkiem ładny za to...
Napisano 6 Styczeń 200520 l Autor w sumie to nie urzywalem burna i dodga, ale faktycznie zaduzo czerni, masz racje z tą reka, dzieki ze to wychwyciles:)
Napisano 6 Styczeń 200520 l Masz jakieś referencje do pokazania, czy wszystko z wyobrażni? Jeżeli to drugie to dawaj dawaj, podoba mi się. Jeżeli to pierwsze to pogadamy jak pokażesz.
Napisano 6 Styczeń 200520 l klimat bardzo dobrze pasuje, podoba mi sie. a co do anatomi, lepiej jednak wez jakies referki. szczegolnie piersi nie pasuja, i nogi jakby z innej postaci.
Napisano 6 Styczeń 200520 l Autor Tomurze nigdy nie uzywam referencji, moze to zle, ale ja lubie spontaniczne bazgranie bez zrzynek, a Ty Aniu C masz racje z tymi piersiami w tej perspektywie,, tez to zauwazylem ale w dalszej fazie to wszystko poprawie.pzdr
Napisano 6 Styczeń 200520 l klimat jak z teledysków kylie minogue albo sophie ellis baxtor,lateksowe takie wszystko.ale jednak pomyślałbym nad perspektywą i anatomią podoba mi sie
Napisano 6 Styczeń 200520 l klimat jak z teledysków kylie minogue albo sophie ellis baxtor,lateksowe takie wszystko.ale jednak pomyślałbym nad perspektywą i anatomią podoba mi sie Zgadzam się :]
Napisano 6 Styczeń 200520 l Autor hehe, sugerujecie mi w ten sposob ze to kicz:P chyba za duzo telewizyjnej papki wchlonilem..a wracajac do sprawy to perspektywe wydaje mi sie ze przemyslalem, powiedzcie co jest nie tak jak widzicie chlopaki.Dobra ide myslec:)
Napisano 7 Styczeń 200520 l strasznie przepalone kolory ... nie rob postprodukcji na nieskonczonym rysunku ... tak - piersi sa frontalnie, a powinny byc nieco z profilu ... kobieta dziwnie zgieta i wykrecona .. porpacuj nad anatomia ... popatrz na brzuch jak sie uklada, a jak sie uklada reszta tulowia ... Zastanow sie co ma byc tematem pracy ... pojazd ma wiecej detali niz blondynka ... czy za nia stoi robot?! hehe
Napisano 8 Styczeń 200520 l Autor zgadzam sie, ale nie wiem czy uda mi sie to wykorzystac, tymczasem jade dalej i zastanawiam sie czy nie jest tam zbyt pusto(przydaly by sie chyba jakies istoty).Zobaczy sie pozniej. http://img135.exs.cx/my.php?loc=img135&image=miasteczkobeta2be.jpg
Napisano 9 Styczeń 200520 l Autor przedostatnia juz odslona. http://img7.exs.cx/my.php?loc=img7&image=miasteczkobeta9kq.jpg
Napisano 12 Styczeń 200520 l Autor przepraszam ze wprowadzam w błąd ale to jeat przedostatnia:) http://img158.exs.cx/my.php?loc=img158&image=wesoemiasteczkobeta3vf.jpg
Napisano 15 Styczeń 200520 l Autor niestety musze zacząc od początku, stwierdzilem ze tamte kolory byly kompletnie do bani:/, ale teraz mysle ze bedzie dobrze.pzdr
Napisano 15 Styczeń 200520 l za bardzo tego fioletowego dales, mi sie pomaranczowy bardziej podobal. nogi panienki dalej zbyt masywne.
Napisano 15 Styczeń 200520 l bo ona zarabia na życie ... chodząc, poza tym to miasto przyszłosći... wtedy to masywne nogi beda najbardziej sexownym atrybutem kobiecosci. Ania.. open your mind ;) ładne :)
Napisano 15 Styczeń 200520 l bardzo fajnie to wyglada lecz zgadzam sie z Ania te nogi sa faktycznie zbyt "grube" :D
Napisano 15 Styczeń 200520 l mi sie obie wersje podobaja. moze troche kiczowate ale git. jest tylko jedno "ale" piersi wygladaja jakby do klatki piersiowej faceta przyczepione byly bulki;] [edit] w drugiej wersji piersi znacznie lepiej zaczynaja wygladac;]
Napisano 15 Styczeń 200520 l No fakt, piersi lepiej wyglądają, ale pępek nadal sobie toporkiem wydłużała chyba :-) A kolorki - tamte były bardziej... hm, niesztampowe, miały własny klimat - te może ładniejsze, ale oklepane w sf-fowych klimatach....
Napisano 15 Styczeń 200520 l yhmmm fajny pomysl tyle ze prawa reka chyba sie w lokciu w druga strone zgina ;)
Napisano 15 Styczeń 200520 l co do czarnych cieni- mowicie ze nie istnieja ale w takim razie jaki cien rzuca czarny obiekt umieszczony w pomalowanym na czarno pomieszczeniu?? Moim zdaniem czarny;] Ale byc moze mnie oswiecicie. Ale kolega ma racje, czarne cienie fe.
Napisano 16 Styczeń 200520 l mnemon-kicz czy nie kicz,nie ważne ,ten klimat mi odpowiada:). światło na dziołszce jest superowe,ale te kolory pozostałe... za dużo kontrasut jest tu. Rysunek nabiera takiego ostrego wyrazu,mnie to osobiście razi i wolał bym kontynuację charakteru dziołszki w kolorystyce pracy i więcej żeby było porę dnia i pogodę widać . Ta kolorystyka taka surowa mi się jak na razie wydaje.Mógłbyś wywalić czarny kolor z palety? pozdro
Napisano 20 Styczeń 200520 l Autor wielkie dzieki za komentarze, dzis znalazlem chwilke na kolejny maly kroczek, bardzo bladziutko to narazie wyglada, ale moze cos z tego bedzie:)
Napisano 18 Kwiecień 200519 l Autor a wrzuce zeby nie bylo ze nie koncze wipow:] http://69.56.199.195/prace/download/155680.jpg
Napisano 18 Kwiecień 200519 l Wiesz co ? Chrzań anatomię, jakkolwiek oczywiście wszystko zależy od założeń itd. Wydaje mi się, że skoro zacząłeś tę prackę w taki sposób to ją dalej rozwijaj. Chodzi mi o przewagę koncepcji i stylu nad zastanawianiem się, czy proporcja 4go palca prawej dłoni w stosunku do małżowiny usznej jest taka jaką podaje kanon wypracowany na przykład przez Polikleta ;). Mi się pierwszy obrazek nawet spodobał, ale uważam, że wymaga dalszej pracy. Może bardziej dramatyczne oświetlenie i żeby drugi plan był dopełnieniem a nie konkurencją dla bohatera. Sam ni wim ;) Pozdro
Napisano 18 Kwiecień 200519 l Słuchaj, a tam w tle za bohaterką to harcerz stoi ? Dobrze widzę ? ;) Pozdro
Napisano 18 Kwiecień 200519 l Dlamnie praca bardzo fajna, klimat miasta przyszłości =).A te wszytskie nie dociągnięcia są prawie nie zauważlane, liczy się przecież całokształt. Ja te niedoróbki zauważyłem dipiero po przeczytaniu komentarzy !. Chyba se musze tablet kupić :P bo myszka mnie dobija.
Napisano 19 Kwiecień 200519 l A mi sie nie podoba... cos mnei denerwuje taka kolorystka... kojarzy mi sie z latami 80tymi... tak samo jest z motywem czarnobialych kropek... tez mi sie kojarza z latami 80tymi... egh