Marcin Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 witam ... jakis czas temu sciagnalem z erco caly pack modeli lamp byly ladnie pokatalogowane w folderach ... (downlights , wallwashers , ect) po reinstalce i formacie zapomnialem przekopjowac ale jakos mnie to nie dobilo .. poprostu sciagnalem sobie ponownie caly pack ... i co ujzalem ;] katalogi od 1012 do 1089 ;] tylko skad ja mam wiedziec ktore to spotlights a ktore to downlights ;] ? katalog jak katalog nie znalazlem tam zadnych danych na temat tych folderów ... moze ktos mi to wytlumaczyc ? jak wyszukac daną lampę ?
Marcin Napisano 8 Styczeń 2005 Autor Napisano 8 Styczeń 2005 no fajnei ze ktos pomogl ;] dobra ....zartuje ;] problem rozwiazalem po sciagnieciu wiekszosci dokumentacji z erco w pdf`ach w dziale Downloads na erco.com znajduja sie "Product characteristics" i tam wybieramy sobie np. "Indoor Luminaires" i sciagamy charakterystyki do szukanego przez nas rodzaju swiatel ... po rozpakowaniu pliki pdf nazywają sie tak jak katalogi z modelami do maxa swiatel erco ... jedynie co pozostaje to otworzenie jednego z nich ... odczytanie numeru swiatla i odszukaniu modelu 3d w katalogu o takiej samej nazwie co nasz plik pdf ;] czy to nei proste ? ;]
SansSerif Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 pomysl sciagania calosci dokumentacji erco nawet w przypadku posiadania modoemu jest bez sensu. sam to przerabialem ;) strona erco jest katalogiem produktow, to przez strone najszybciej odnalezc interesujaca nas lampe i zdownloadowac sobie odpowiednie pliki. to o szybsza metoda niz przeszukiwanie po numerach katalogowych zbioru plikow wielkosci 300mb :]
Marcin Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Napisano 9 Styczeń 2005 dobra ... mozecie sie smiac ale bylo to jeszcze bardziej banalne ... ;] przyklad na katalogu erco 2004 specyfikacja produktu ... pierwsze dwie liczby oznaczają numer w jakim katalogu znajduje sie lampa ... w tym przypadku katalog o nazwie 1081 ;] Sherifie - oczywiscie ;] ale ja wole miec to na dysku ... wczesneij nie wiedzialem o co chodzi w tych powalonych numerkach ;] no czas pokazal swoje i w koncu zrozumialem ... jedynie co mi trzeba to pack modeli erco , pack iesów (ktory wale do jednego katalogu i robie edit patha dla katalogow maxa) , i katalog erco 2004 ;] i wszystko juz dziala sprawnie ...
SansSerif Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 to jeszcze jakbys sie kiedys pytal dlaczego masz bugi w renderach vrayem to pamietaj o wymianie wszystkich materialow na vrayowe w modelach z erco :)
Marcin Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Napisano 9 Styczeń 2005 tak .. juz dawno o tym wiem ;] tylko dla kazdej lampy mam multisub material z 24 kanalami minimum ;] a jedynie 4 z tych kanalow sa uzywane w danej lampie ;] konczy sie to na tym ze musze sprawdzac jaki id ma dany kawalek obiektu lampy ;] A i tak przy okazji ;] chyba juz chwytam o co chodzi Sherifie ;] z reszta sam zobacz http://www.augustow.mm.pl/~marviz/Projekty/Testy%20o%9cwietlenia/
SansSerif Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 OT. masz water cooling? :D http://www.augustow.mm.pl/~marviz/workspejs.jpg
Marcin Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Napisano 9 Styczeń 2005 OT. masz water cooling? :D http://www.augustow.mm.pl/~marviz/workspejs.jpg co ty ;] do czego zmierzasz ;] ? ---Edit--- spokojnie ;] nic sie nie przeleje ;] stoi juz tak od miecha i nic sie nie wylewa ...
SansSerif Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 zmierzam do tego ze jak ci sie przeleje woda z doniczki z kwiatkiem do kompa to bedzie maly problem ;) koniec ot
Batou Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 W ramach Ot... Kiedyś chłodziłem zasilacz z zepsutym wiatrakiem lodem w foliowej torebce ;) Profesjonalny water cooling. Głupota nie zna granic. Koniec OT
dirty Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 W ramach Ot... Kiedyś chłodziłem zasilacz z zepsutym wiatrakiem lodem w foliowej torebce ;) Profesjonalny water cooling. Głupota nie zna granic. Koniec OT OT cd. dzizas Batou, na to bym chyba nie wpadl, dobre, dobre :D Koniec OT
Rekomendowane odpowiedzi