Jump to content

Featured Replies

Posted

witam ...

jakis czas temu sciagnalem z erco caly pack modeli lamp

byly ladnie pokatalogowane w folderach ... (downlights , wallwashers , ect)

po reinstalce i formacie zapomnialem przekopjowac ale jakos mnie to nie dobilo .. poprostu sciagnalem sobie ponownie caly pack ... i co ujzalem ;]

katalogi od 1012 do 1089 ;] tylko skad ja mam wiedziec ktore to spotlights a ktore to downlights ;] ?

katalog jak katalog nie znalazlem tam zadnych danych na temat tych folderów ...

moze ktos mi to wytlumaczyc ? jak wyszukac daną lampę ?

• Replies 12
  • Views 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Author

no fajnei ze ktos pomogl ;]

dobra ....zartuje ;]

problem rozwiazalem po sciagnieciu wiekszosci dokumentacji z erco w pdf`ach

w dziale Downloads na erco.com znajduja sie "Product characteristics" i tam wybieramy sobie np. "Indoor Luminaires" i sciagamy charakterystyki do szukanego przez nas rodzaju swiatel ... po rozpakowaniu pliki pdf nazywają sie tak jak katalogi z modelami do maxa swiatel erco ... jedynie co pozostaje to otworzenie jednego z nich ... odczytanie numeru swiatla i odszukaniu modelu 3d w katalogu o takiej samej nazwie co nasz plik pdf ;]

czy to nei proste ? ;]

pomysl sciagania calosci dokumentacji erco nawet w przypadku posiadania modoemu jest bez sensu. sam to przerabialem ;)

strona erco jest katalogiem produktow, to przez strone najszybciej odnalezc interesujaca nas lampe i zdownloadowac sobie odpowiednie pliki. to o szybsza metoda niz przeszukiwanie po numerach katalogowych zbioru plikow wielkosci 300mb :]

• Author

dobra ... mozecie sie smiac ale bylo to jeszcze bardziej banalne ... ;]

przyklad na katalogu erco 2004

specyfikacja produktu ...

pierwsze dwie liczby oznaczają numer w jakim katalogu znajduje sie lampa ...

w tym przypadku katalog o nazwie 1081 ;]

erco%20numeristics.JPG

Sherifie - oczywiscie ;] ale ja wole miec to na dysku ... wczesneij nie wiedzialem o co chodzi w tych powalonych numerkach ;] no czas pokazal swoje i w koncu zrozumialem ... jedynie co mi trzeba to pack modeli erco , pack iesów (ktory wale do jednego katalogu i robie edit patha dla katalogow maxa) , i katalog erco 2004 ;] i wszystko juz dziala sprawnie ...

to jeszcze jakbys sie kiedys pytal dlaczego masz bugi w renderach vrayem to pamietaj o wymianie wszystkich materialow na vrayowe w modelach z erco :)

• Author

tak .. juz dawno o tym wiem ;] tylko dla kazdej lampy mam multisub material z 24 kanalami minimum ;] a jedynie 4 z tych kanalow sa uzywane w danej lampie ;] konczy sie to na tym ze musze sprawdzac jaki id ma dany kawalek obiektu lampy ;]

A i tak przy okazji ;] chyba juz chwytam o co chodzi Sherifie ;] z reszta sam zobacz

http://www.augustow.mm.pl/~marviz/Projekty/Testy%20o%9cwietlenia/

zmierzam do tego ze jak ci sie przeleje woda z doniczki z kwiatkiem do kompa to bedzie maly problem ;)

koniec ot

W ramach Ot...

Kiedyś chłodziłem zasilacz z zepsutym wiatrakiem lodem w foliowej torebce ;) Profesjonalny water cooling.

Głupota nie zna granic.

Koniec OT

W ramach Ot...

Kiedyś chłodziłem zasilacz z zepsutym wiatrakiem lodem w foliowej torebce ;) Profesjonalny water cooling.

Głupota nie zna granic.

Koniec OT

OT cd.

dzizas Batou, na to bym chyba nie wpadl, dobre, dobre :D

Koniec OT