Napisano 15 Kwiecień 200321 l Witam!!! Postanowiłem włączyć się do bitwy. Chciałem wymyślić Coś, co pozwoli mi do minimum ograniczyć skomplikowany modelunek postaci (mam małe doświadczenie a obecnie nie mam czasu, żeby je zdobyć) a jednocześnie będzie nowym, orginalnym podejściem do tematu. Tak więc myślałem, myślałem i wymyśliłem mniej więcej coś co widać na obrazku. Mam zamiar postawić główny nacik na wytworzenie odpowiedniego klimatu m.in poprzez wystylizowania aparatury w stylu \"retro\" i zamglenie dalszych obiektów, żeby wywołac wrażenie mistycyzmu i magii. Chcę żeby całość sprawiała wrażenie hobbystycznej producji emerytowanego hitlerowskiego profesora, wiszącej w starej w piwnicy i pielęgnowanej latami. Kwestię tego kto jest ową Conserwą, póki co niech pozostanie tajemnicą...[boje się][killer]. Tak się ma teoria, zobaczymy jak będzie z praktyką. Mam nadzieję, że dam radę... Czekam na komentarze
Napisano 15 Kwiecień 200321 l swietny szkic ... idea tez super .... przerazajaca .. czekamy na update
Napisano 15 Kwiecień 200321 l Pomysł jest świetny, podobnie jak rysunek :) Jeśli model będzie wyglądał tak jak w założeniu, to będzie prawdziwy hicior [piwo]
Napisano 16 Kwiecień 200321 l Autor Zacząłem modelowć pojemniczek, który sprawia, ze moja śmierć żyje. Okazało się, że będzie to trudniejsze niż mi się wydawało bo mój komputer bardzo słabo daje sobie radę ze szkłem - obrazek poniżej renderował 12min!!! (PII350, 196Ram, GeForce2mx400).
Napisano 16 Kwiecień 200321 l Autor Jeśli chodzi o model to jeszcze u mnie krucho ale na szczęscie. Ale już w 80% procentach znam budowę moich modeli. Oto rysunek pojemnika na organy.
Napisano 16 Kwiecień 200321 l Pomysł mi sie bardzo podoba i wogóle jest obrzydliwie interesujący hehe gratuluje wyobrazni hehe powodzenia przy twozeniu mam nadziej ze ci wyjdzie to co chcesz osiagnąc :)
Napisano 16 Kwiecień 200321 l Jestes pewien, ze to zgodne z tematem? Bo wychodzi troche gra slow, wydaje mi sie, ze w tej edycji nalezy wymodelowac postac, tzn czlowieka albo zwierze czy cos. A nie urzadzenia laboratoryjne.
Napisano 16 Kwiecień 200321 l noo..fajnie to wyglada tylko jescze wiele scegolow przed Toba....i duuzo renderow wiec przygotuj na to kompa :))) P.S. Robczan!!!...odczep Ty sie od niego co??? i tylko robisz zamieszanie...jak nie chcesz nic komentowac na temat pracy to nie pisx nic !!!!!
Napisano 16 Kwiecień 200321 l Fajne masz wizje... Ale nie powiem ostro utrudniasz orzeczenie zgodności tematycznej... Wydaje mi się że może być.... Ale każdy słój musi być wypełniony organiką... I wszystko musi trzymać się kupy...
Napisano 17 Kwiecień 200321 l Autor Jeśli chodzi o wasze wątpliwości dotyczące zgodności mojej pracy z tematem to zacytuję wam temat tej bitwy: Fantasy/Tech: \"Living Death\" W tej bitwie trzeba wykreować postać, umieszczoną na możliwie niewielkim podeście (fragment ziemi, podest etc). O żadnym otoczeniu nie może być mowy. Moja praca jest fantasy z przewagą tech, jest postać (w temacie nie ma nic o tym, że musi trzymać się \"kupy\":))rozłożona na części. Nie ma u mnie żadnego otoczenia (otoczeniem i tłem sie moja Śmierć wraz z aparaturą). Tak więc wydaje mi się, że trzymam się tematu. Poniżej wersja pojemniczka wypełnionego płynem. Nie miałem czasu zabrać się robienie modeli ale wkrótce (idą święta [soczek] ) może coś się zrobi. Prawdę mówiąc to robienia modeli nie boję się tak bardzo jak robienia wody, dymu i światła, itp.
Napisano 18 Kwiecień 200321 l ej no nie będziemy się tu o takie małe szczeguliki bić :D innowacyjne pomysły zawsze budziły wątpliwości :D no ja czekam aż jakieś konkretne rzeczy zaczniesz umieszczać w tych słoiczkach...:D pozdro :D
Napisano 23 Kwiecień 200321 l Autor Witam po małej przerwie. Już po świętach. Niestety mój plan żeby zrobić coś więcej wziął w łęb. Zrobiłęm mniej niż więcej a do tego pojawiły się nowe wątpliwości i problemy i w ogóle.... normalka. Oto co zrobiłem:
Napisano 23 Kwiecień 200321 l niezle naprawde niezle :)))...a kiedy wlozysz te oko do tego sloiczka?:D pzodr
Napisano 23 Kwiecień 200321 l fajne, fajne, nie wiem czy widziałeś miasto zaginionych dzieci??, tam był taki gadający mózg w akwarium. Całkiem to fajnie wyglądało, jak byś tym słoikom dorobił aparaturke do komunikacji tak jak w tym filmie to byłoby super. Ale nawet bez niej jest git:D