January 11, 200521 yr Witam Świeczkę już mam, pozostaje problem jak zrobić realistyczny płomień. Na razie nieruchomy. Będe wdzięczny za linki do dobrych tutoriali i podpowiedzi forumowiczów. z góry dzięki Faun
January 11, 200521 yr Mozna tez bez pluginow. W zalaczeniu jpg i plik maxowy. Material samej swiecy jeszcze nie skonczony - sorki. Acha no i plomien jest animowany - tez sorki. Gdyby byly jakies pytania - sluze pomoca. Zrobione na podstawie tutoriala, ale niestety papierowego - wiec nie moge dac linka. W
January 11, 200521 yr Dlugo by opowiadac, zerknij sobie do edytora materialow. Generalnie sam ksztalt: editable spline, lathe, noise modifier na soft selection (tylko u samej gory). No i masz animowany ksztalt plomienia. Reszta to materiały (mix, fallof itd) no i na koncu glow. W
January 12, 200521 yr Author Witam Ponieważ na razie nie planuję animacji płomienia, poszedłem na skróty. Na plane'a nałożyłem spreparowaną teksturę, mapę opacity, selfilumination i... wystarczy. Faun
January 12, 200521 yr Author Jasne, leciutki glow zawsze jest na miejscu. Wszystko przede mną. To tylko płomień roboczy, tak na szybko:) Pozdr. Faun