Napisano 11 Styczeń 200520 l Witam Świeczkę już mam, pozostaje problem jak zrobić realistyczny płomień. Na razie nieruchomy. Będe wdzięczny za linki do dobrych tutoriali i podpowiedzi forumowiczów. z góry dzięki Faun
Napisano 11 Styczeń 200520 l Mozna tez bez pluginow. W zalaczeniu jpg i plik maxowy. Material samej swiecy jeszcze nie skonczony - sorki. Acha no i plomien jest animowany - tez sorki. Gdyby byly jakies pytania - sluze pomoca. Zrobione na podstawie tutoriala, ale niestety papierowego - wiec nie moge dac linka. W
Napisano 11 Styczeń 200520 l Dlugo by opowiadac, zerknij sobie do edytora materialow. Generalnie sam ksztalt: editable spline, lathe, noise modifier na soft selection (tylko u samej gory). No i masz animowany ksztalt plomienia. Reszta to materiały (mix, fallof itd) no i na koncu glow. W
Napisano 12 Styczeń 200520 l Autor Witam Ponieważ na razie nie planuję animacji płomienia, poszedłem na skróty. Na plane'a nałożyłem spreparowaną teksturę, mapę opacity, selfilumination i... wystarczy. Faun
Napisano 12 Styczeń 200520 l Autor Jasne, leciutki glow zawsze jest na miejscu. Wszystko przede mną. To tylko płomień roboczy, tak na szybko:) Pozdr. Faun