Gość cwieq Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 dlatych którzy nie widzieli wcześniejszego wątku robie rowerek to jezdzenia i nietylko będzie to trialówko - streetówka z tego co poprawiłem do tej pory to koła. Zrobiłem całkiem nowe z oponami,piastami i szprychowaniem. wytykanie błędów wskazane ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 lancuch mi nie pasi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 ale rowra zrobiles ;]rowr bedize zachwycony ;] no ale powaznei ta k.... naprawde fajnei ... i calkiem szczegolowo ... lancuch pewnie taki jest dla triali ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 nie wiem jak to mozliwe ale troche ci sie lancuch na dole rozciagnol ;) a rowerek spoko tylko materialy takie sobie (jak w grze kolarskiej ProKolar2002: Kolar's Prolog Episode I) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xiz Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 Hmm, nie chciałbym mieć w swoim rowerze takich klamek, niby troche przypominają extralite ale chyba wygiąłeś je nie w tą stronę. Jeśli korba miała przypominać xtr to nie przypomina niestety (za wąskie ramiona). Przednia piasta trochę nie tego też, siodełko z tyłu ciut pokrzywione i za szeroki tylny hak ramy. To wszysko jest do poprawy w prosty sposób więc spox, generalnie podoba mi sie. P.S. Tarcze hamulcowe montuje się w drugą stronę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRIFI Napisano 15 Styczeń 2005 Share Napisano 15 Styczeń 2005 1. tylni hebel chyba nie łapie tarczy (jest poza nią) 2. głowka jest troche za mała 3. walnij jakieś fajniejsze stery 4. jak namoje oko za bardzo wygiełeś tą kiere... walnij moze giętą 5. ta rama chyba troche za mała, kto by sie zmieścila na takim czyms... 6 ale i tak ogolnie spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vellkan Napisano 15 Styczeń 2005 Share Napisano 15 Styczeń 2005 Fajnie, fajnie, w końcu ktoś zrobił rower... Tylko ta kierownica jest do kitu....Jak już wyginasz to nie w tą stronę... I pedały wyglądają jakoś tak...dziwnie... Ale ciekawy projekt, oby tak dalej....:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 15 Styczeń 2005 Share Napisano 15 Styczeń 2005 Tylkne koło cały czas obciera o ramę. szkoda że tego nie poprawiłeś. Twoja sprawa :). ale i tak wygląda spox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 15 Styczeń 2005 Share Napisano 15 Styczeń 2005 first kierownica: czemu wam się nie podoba mi nawet bardzo tu daje linka do orginalnej http://www.sklep.biketrial.pl/images//czesci/echo_bar.jpg xiz dzięki za uwagę co do tarczy co do klamek to jest to moja wersja klamki firmy rb design http://www.rbdesign.sk/components/c41.jpg - orginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rastafaq Napisano 15 Styczeń 2005 Share Napisano 15 Styczeń 2005 Dolne rurki tylnego trojkata za waskie, platformy (pedaly) wygladaja jakbys je zrobil z drutu, korba za dluga (podobna do echo :P), mostek jakis splaszczony, stery to chyba tylko prowizorka, dzwignia rb nie pasuje do korpusu magury (a tak Twoje wygladaja :P). ładny kolor ramy :D xiz - " Hmm, nie chciałbym mieć w swoim rowerze takich klamek" no to zaluj chlopcze, ja marze o rb :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xiz Napisano 15 Styczeń 2005 Share Napisano 15 Styczeń 2005 xiz - " Hmm, nie chciałbym mieć w swoim rowerze takich klamek" no to zaluj chlopcze, ja marze o rb :) W takim razie porównaj te ze strony rb a te z grafiki cwieq'a... Oryginalne mają oczywiście bardziej płaską powierzchnię na której spoczywają palce, te z rendera są tak zaokraglone że hamować trzeba chyba małym palcem. Chłopcze :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 15 Styczeń 2005 Share Napisano 15 Styczeń 2005 wydaje mi sie ze już raz ten temat był, czemu go usunąłeś. Ale widze że zrobiłeś sporo poprawek, teraz wygląda dużo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 15 Styczeń 2005 Share Napisano 15 Styczeń 2005 zapomniałem o nazwenictwie wątków i się poszło ... ale to nic juz jesem spowrotem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 nie chcialbym takiego roweru :) jak ma byc to wyczynow to po co siadelko? wywal bo i tak by przeszkadzalo. a jak do siedzenia to jakbys usiadl tak nisko to niebylbys w stanie pedalowac :) po 2. ten rower nie ma prawa ruszyc z miejsca. tylna opona jest wcisnieta do ramy. (przynanajmiej tak widac na renderach), jesli jednak jest tam jakis przeswit powiedzmy 1-2 cm to jak ktos na tym usiadzie to i tak nastapi zakleszczenie kola przez ciezar pasarzera :) ponadto model ladny :) teksturki tez niczego sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 nie siodełko zawsze sie przydaje ja mam siodełko montiego które jest tak małe że może sie zmieścic w dłoni a to siodełko na renderkach też ma swoje zastosowanie zobacz jest taka sytuacja. skaczesz dabla na schodach chody mają możę z 6 m wyskakuesz z jednych i lądujeszna drugich jeśli nie trafisz jedną nogą w pedał to wtedy siodełko się przydaje uwież mi. Nawet tak nisko umieszczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 wydaje mi sie ze przednia zebatka jest o polowe za mala. ale moze takie rowery tak maja, nie wiem. no i tylnia opona za duza. a hamulce sa na dol, osoby z krotkimi palcami nie dosiegna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 nie wiem jak innym ale mi się podoba super sprawa z takim rowerem - nowatorskie oko autora - the beast - taki rower bym "kupił". +for you Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 no i zrobiłem inną kiere mi sie osobiście nie podoba a wam?? z kierą zrobiłem jeszcze stery i mostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 no no, teraz to rozumiem, na takiej kierce, tylko jeszcze kostki na rączkach za grube, ale widze że coraz lepiej ci idzie (od ogółu do szczegółu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 hehe dobrze powiedziene zobacz odczego zaczynałem i to co dziś zrobiłem prosze sie nie czepiac odwruconej textury opony już poprawiona ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 Tak siedzę i oglądam sobie ten rowerek i oto moje spostrzeżenia: 1. Przekładnia łańcucha, jeżeli chodzi o przełożenie jest ok., ale jakoś nie widzę zębatek (z przodu), ale mogłem nie zauważyć, widzę tylko bliżej nieokreślone koło ( osłona ? ), podsumowując proporcje kół zębatek moim zdaniem są prawidłowe do tego typu roweru. 2. Odnośnie wysokości siodełka, tak ma być, to nie jest rower, którym jeździ się na wycieczki krajoznawcze :P 3. Dzwignie – moim zdaniem lepiej by wyglądały, gdybyś przesunął je bliżej rączek. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 nie wiem czy zauwazyłeś że napisy na oponach sa w drugą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 slim_sandman- napisal ze juz poprawil to a tak btw czy klamki nie sa zadaleko od gripów? nie da sie ich chwycic bo sa za bardzo w bok :) i ten amor jakis maly skok ma, nie pasuje do tego roweru taki skok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 wiggles nie za bardzo, bo jak masz dobre hamucle to masz taki konfort że możesz hamować tylk tylko jednym palcem, a między klamką a rączką zazwyczaj jest manetka przeżutki, ale w tym rowerze jej nie ma więc jest wolne miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 właśnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 po pierwsze to klamka jest pierwsza zaraz po gripie a potem jest przerzutka, a po drugie klamka jest wygodniejsza do uzywania gdy hamuje sie dwoma palcami a nie jednym (tym bardziej w rowerach streetowych, dualowych itp0, jak nie wierzysz rozpedz sie do szybkiej predkosci i zahamuj jednym palcem, powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 wiggles, co ty opowiadasz, gdzie ty taki rower widziałeś, bo ja jeszcze takiego nie widzałem (chyba że to ja mam jakiś dziwny rower, na wszelki wypadek dam fote). A co do hamowania, to tak sie składa że jeżdże dość sporo a dwóch palców używam tylko do hamowania przodem jak próbuje jechać na przednim kole (niestety jeszcze nie umiem), a co do hamowania z każdej prędkości wystarczy po jednym palcu na klamkę, a nie mam takiego sprzętu jak cwieq modeluje, bo mam v-brake z Alivio i najzwyklejsze klamki z deore, ale to też kwestja siły, albo przyzwyczajeń, mi tak poprostu wygodniej więc moge się z tobą zgodzić, chociaż w odległości dużej różnicy nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 no nawet na twoim zdjeciu masz najpierw klamke po gripie a potem przerzutke,tak sie sklada ze sam jezdze duzo (http://img4.allegro.pl/photos/oryginal/38/3801/380104/38010463) nie bede nikogo uczyl jak jezdzic ale klamka jest na 2 (DWA) palce a nie jeden- z tego wzgledu ze latwiej jest opanowac rower przy hamowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 łeeeeeeee, sorki, ale sie zakręciłem, i jeszcze fotke wrzuciłem, ale nie będę kasował. Ale wracając do hamowania to dalej uwazam że styka jeden palec :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 rower jest latwiejszy do opanowania przy dwoch, bo masz wieksze wyczucie (szczegolnie na tarczach) dobra koniec off topa edit: troche podkoloryzowales z tymi korbami XTR :] czy aby na pewno maja taki maly blat?:) i sa do single speeda??:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 17 Styczeń 2005 Share Napisano 17 Styczeń 2005 ok, bo zaczynamy gadać jak na GG hehehehe, aczkolwiek czasem trzeba mocniej chwycić kierke, i wtedy to zdecydowanie jeden. Zdecydowanie KONIEC. A co do klamek to może rzeczywiście można by je troche przysunąć, i skrócić może... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 dłuzsza klamka większa siła chamowania a i co do tego sporu o palce mam tylko jeden sposób aby to osądzić jak ktoś potrafi skakać na tylnim kole to niech złapie klamkę dwoma palcami i niech poskacze do przodu rzycze powodzenia odazu wam mówie że sie nie da render z nową korbą truvativ trialowy nie pamiętanm oznaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_kaczka Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Spoko rowrek mój kumpel taki ma a twój jest całkim do niego podobny;P Pozatym trochę wykonanie łańcucha i tekstura opon mi się nie widzi(jakieś takie za czyste) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rastafaq Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 łahaha wiggles ale bzdury gadasz, klamka rb jest specjalnie wyprofilowana pod jeden palec, po gripie jest przerzutka (gripshift czy jak to tam sie zwie), chyba ze masz automat to juz bez roznicy czy pzed czy za klamka "klamka jest wygodniejsza do uzywania gdy hamuje sie dwoma palcami a nie jednym" tez ladny kompot, po pierwsze wygoda to kwestia osobista, a po drugie jak pisalem wyzej ta klamka jest na jeden palec. Jak trzymasz klamke dwoma palcami to nie da sie dobrze trzymac kiery (przynajmniej w trialu). A co do hamowanie na tarczach dwoma paluchami to NO COMMENT Slima_sandman - na przednim kole da sie jechac hamujac jednym palcem :] A tak zeby niebylo OT - mostek ladnie zrobiles :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 rastafaq - ale nie na V-Brake z alivio (no może jak by to ktoś już super umiał), ale jak dla mnie to hamowanie przy tym jednym palcem narazie nie wchodzi w grę. a co do projektu to co to za teksura na platformie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Perspektywa w dalszym ciagu pierunsko zryta - rower jest scisniety (kola w elipsy) resta da rade, z brak czasu nie wdam sie w dyskusje o osprzecie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 rastafaq - jezdze w streecie i nawet podczas skakania na tylnym mam 2 palce na klamce, wiec mi nie "no commentuj", ja mam wieksza kontrole nad rowerem jak mam dwa palce na klamce btw ja mam klamki Avid FR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 dobra ludziska, koniec dyskusji o technice jazdy, bo troche chyba z dużo postów się o tym nazbierało. Co do ustawienia klamek to cwieq sobie poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HUSKY Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 jak na wyczynówke siedzenie za nisko po drugie golen amora sie smieci jak psu jajka po trzecie łacuch to masz chyba z tesko po czwarte jakas extra rama bo spawan nie widac po piate zgadzam sie z tym co napisał rastafaq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 lol siodelko za niskie dobre, tylko pominmy fakt ze to rower do trialu/streetu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 I tu sie z wiggles-em musze zgodzić, niektóre tralaówki (a raczej te na których ktoś naprawdę "trialuje") są całkiem pozbawione siedzenia, więc nie może być za nisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 tak tylko do techniki slim_sandman ja na vałkach tektro (porównywalne do alivio albo i gorsze) zrobiłem 10 metrowe endo więc wiesz ;] tylko że jak na prawdzwią trialówkę mam z przodu sztywny widelec a i jeszcze ktoś pisał że koła są elipsami to fajnie jak ktoś zrobi mi elipse bendem z ustaiweniem angle na 360 to zapraszam tak właśnie były robione felgi i opony więc raczej nie są elipsami next ktoś pisał że rowerek jest za krótki na stronie http://www.giant-bikes.com jest zdjęcie ramki i jak chce ktoś porównać to też zapraszam bo robiłem ramkę na podstawie tego zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 poprawiłem lańcuch i trochę wnętrności piasty co myślicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 spoko spoko, jak sie cieplej zrobi bede probował, bo prawde mowiac to zbyt dlugo tego nie ćwiczylem. a co do modelu, to trzeba sie znowu przyczemic, nakretki nie bardzo chca pasowac do szprych, mysle ze trzeba by nad tym popracowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 dlaczego tam nie ma zaczepow kola o rame ? tylko kolo wisi w powietrzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 oj no hide selection już oto się nie doczepiajcie ale jak z łańcuchem może być? a i nowy materiał opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vellkan Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Lepiej, lepiej, ale... 1)koło jest chyba za blisko ramy (tej rury od siodełka) 2)brakuje linki do tylnego hamulca 3)ten mostek mi nijak nie pasuje, wiem, że są takie ale jest jakiś dziwny. 4)zmniejsz reflection dla ramy Reszta: wspaniała praca !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Łańcuch teraz może być, tylko czemu jest czarny?, dawno nie widziałem czrnego łańcucha, (może za mało po sklepach chodze), co do mostka to lepiej by chyba było jak by miał taki sam materiał jak kierownica. Materiał opony jak dla mnie to może być. Rowerek eraz już wygląda fanjnie musze przyznać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 mi sie wydaje ze jeden palec wystarczy jesli masz dobre hamulce, ale to jest kwestia gustu i przyzwyczajenia. wiadomo ze lepiej jest trzymac kierownice trzema palcami a niz dwoma zwlaszcza przy ewolucjach. No ale koniec tematu. Apropo modelu to czemu tarcze sa takie kanciate? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oizo Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 wiggles ma racje - klamki sa na 2 palce a nie na jeden! i zeczywiscie klamki sa za daleko! popraw to bo wyglada to beznadziejnie! powodzenia pozdro V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi