Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich na tym forum,jak widzicie jestem nowy i takze w maxie nowy jestem i mam pewien problem...kilka razy chcialem wykonac model samochodu za pomoca splajnow ale nigdy mi to nie wychodzilo,wiec juz jak teraz mi nie wyszlo to chialem sie was spytac...

Jak mam polaczyc te splajny aby wykonac siatke i przypisac modyfikator surface?

Tu macie screena z tego co mam na razie.Z gory thx i pozdro.

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

spline musi byc zamkniety zeby stworzyc jakis polygon ... widze ze nawet do helpa nie zaglądales ... tam jest wyjasnione jak to zrobic na przykladzie pionka do szachów

Napisano

boze a jak niby inaczej to mozna zrobic ? nie widzisz ze to spliny ? tworzysz i przesuwasz wszystkie tak aby tworzyly siatke ...

teraz istota zrozumienia jak to zrobic ...

pocwicz lepiej poly modelling a jak juz uparles sie przy tym to przeczytaj ten help bo po to jest

Napisano

Ja toturiale juz dawno robilem.Siedze juz w maxie z pol roku.Moze nie mam glowy do tego...ale i tak dzieki...przynajmniej wiem,ze narazie wszysto jest dobrze tylko ja nie umiem dalej tego zrobic....Pozdro

Napisano

Wcale nie jest dobrze, z takich splinow nie zrobisz surface'a. Sprobuj lepiej poly i wybierz jakieś latwiejsze auto - takie która ma chociaz 1 prostą krawędź. Viper jest bardzo obły i przez to cięzo załapać jego kształt.

Napisano

przez surface po splinach mozna latwo nadac kształt podstawowej byly pojazdu ... ja do tej pory uzywalem surface zeby nadac podstawową bryłę a pozneij dalszy poly modelling na tym co zostalo po surface ...