Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

witam. jestem poczatkujacym "3d maksiakiem" wiec prosze o wyrozumialosc :D

chodzi mi o to ze zrobilem prosta animacje z elementami super spray i swiatlami omni (omni lelata nad super spray). nie wiem jak zrobic zeby np. omni1 swiecilo od 1 do 50 klatki, omni2 od 51 do 100 itd. w dope sheet niby jest ustawione dobrze i powinno tak swiecic ale swiatla sa widoczne caly czas na scenie.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No nie może być ustawione dobrze jak nie działa; Omni1 - 1klatka -multiplier1, 50 klatka -multiplier1 , klatka 51-multiplier0. I tak samo dla Omni2 i nie ma siły, żeby nie działało.

Napisano
No nie może być ustawione dobrze jak nie działa; Omni1 - 1klatka -multiplier1, 50 klatka -multiplier1 , klatka 51-multiplier0. I tak samo dla Omni2 i nie ma siły, żeby nie działało.

chodzi o to ze swiatelka maja dodany kontroler "noise float" o wartosic 1,8. linie animacji dla poszcególnych swiatel sa ustawione dobrze (tzn. omni1 od 0-50) itd. mimo to swiatla swieca caly czas (a raczej mrygaja :D)

Napisano

stary a co mają robić skoro dodałeś noise, oczywista że będą mrygać...zrób tak jak streaker napisał...to najprostszy i najlepszy sposób...

Napisano

Już mam, dajesz sobie tego noise float, potem z górnego menu w curve editor wybierasz controller, collapse controller i przkształcasz go w linear float, no a potem to już wiadomo.

Napisano

dalo sie to zrobic jeszcze prosciej. troszke poeksperymentowalem i wystarczylo w parametrach "noise controller" dla kazdego smiatla ustawic "ramp in" i "ramp out" na 1 :D dzieki za pomoc.

Napisano

no, ustawiasz w klatce 0 ustaw na wartosc 1 , potem przewin do klatki np. 50 i ustaw na 0 (wart omni). (walnij keya , caly czas masz wlaczony animate - klawisz - duzy na dole :D )

Napisano
no, ustawiasz w klatce 0 ustaw na wartosc 1 , potem przewin do klatki np. 50 i ustaw na 0 (wart omni). (walnij keya , caly czas masz wlaczony animate - klawisz - duzy na dole :D )

Oj, nie czytamy uważnie, gościu pisze, że ma ustawione noise float, a wtedy tak sie nie da. :p