Ardeni Napisano 17 Styczeń 2005 Napisano 17 Styczeń 2005 Ma problem z animacją reki. Wsadziłem w nią kości, i wszystko połączyłem. Użyłem modyfikatora phisichle (nazwa może być podobna) I wszystko było by fajnie, gdyby końcówki palców też się poruszały. Za jakiś czas podam obrazki.
Reanimator Napisano 17 Styczeń 2005 Napisano 17 Styczeń 2005 Nie masz problemow z animacja, tylko ze Skinningiem. Osobiscie zamienilbym Physique na Skin i uzyl Paint Weights. Od biedy mozesz sie bawic Envelopesami (takze w Physique), ale przy dloni cienko to widze (zakladam, ze uzywasz klasycznego szkieletu).
streaker Napisano 17 Styczeń 2005 Napisano 17 Styczeń 2005 Jak używasz psychique to kosci powinny przy nakładaniu modyfikatora troche wystawać za obiekt.
F/X Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 no niestety to jest minus. Nie wiem czemu ale psyhique nie "widzi" ostatnich kości w chierarchji. Ja to omijam w taki sbosób, że do stattnich kości podłanczam np.dumy
sartr Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 na szybko - przesuń reke, zobacz co "zostaje w tyle" i z pozycji vertexów dołącz do odpowiedniej kosci
Ardeni Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Napisano 20 Styczeń 2005 To chyba kumam o co w tym chodzi muszę ostatnią kość wysawić lekko po za skórą...
Rekomendowane odpowiedzi