Napisano 17 Styczeń 200520 l No cóż, duzo slyszalem o tym VRay'u, wiec postanowilem samemu sprobowac... A nuż sie uda :D. Po "instalacji" przyjrzalem sie manualowi i stwierdzilem, ze nie mam wszystkich tych dodatkow, o jakich mowa w manualu. Nie wiem, czy są to ograniczenie VRay'a w wersji Free, czy moze sam cos sknocilem, ale nie mam VRay Light, nie moge uzywac map HDRI, i jeszcze pare innych rzeczy (chyba) Wszystko to robie na 3ds 5.
Napisano 17 Styczeń 200520 l Nic nie "skonociłeś" Vray free po prostu tego nie ma, jak chcesz mieć wszystkie dodatki to demo, albo spraw sobie full.
Napisano 23 Lipiec 201212 l Nic nie "skonociłeś" Vray free po prostu tego nie ma, jak chcesz mieć wszystkie dodatki to demo, albo spraw sobie full. Witajcie. Przepraszam za odkopywanie tak starego tematu ale właśnie o wiek jego treści chce zapytać :) Dobrze rozumiem ze kiedyś , w zamierzchłych czasach było coś takiego jak wersja v-raya "free"? Bez świateł i innych rzeczy? Ale nie było to demo tylko okrojona wersja darmowa? Czy to tylko nazewnictwo się zmieniło , i teraz jest to zwykłe demo. Bo tego free na stronie grupy chaos nie ma.
Napisano 23 Lipiec 201212 l Łooojej :D gdzie Ty to wykopałeś? Tak, kiedyś było coś takiego, racja. Z tego co się orientuję, teraz niestety masz do dyspozycji jedynie płatną wersję edukacyjną, poszperaj tutaj: http://www.chaosgroup.com/en/2/vray_academic.html