Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie mamy byc surowi? Czyli hop do wrzątku, panowie i panie;)

Brakuje detali, detali i dobrych materialow. Tsube robiłeś chyba booleanami, widac tam zbyt ostre krawędzie. Klinga powinna miec teksture - niepowtarzalny wzor naprzemiennie układających się warstw metalu i linia hamon czynią te miecze wyjątkowymi. Brak oplotów na rękojeści.

Ogólnie nie wygląda to na skończoną prace.

Napisano

Wygląda ładnie. Z prawdziwym japońskim mieczem może i niewiele ma wspólnego ale to nie zmienia faktu że model jest czysto wykonany i po prostu może się podobać.

Napisano

Ups, ale ochrzan :) ja sie tam ie znam na mieczach, w necie szukałem czegoś o Japonii i była fotka miecza (jakies 300x300 px) no to mówie, a co mi tam, zrobie sobe taki, czas modelowania to jakieś 30 minut + 10 minut tekstury i reszta (nie zaznaczam że to super model, tylko taki sobie, początkujący)

Napisano

Od dawna szukałem dobrych prospektów katany, żeby ją zrobić ale cóź..

A twoja pracka nie jest zła, ale w ogóel nie przypomina katany, bo to chyba katanę chciałeś zrobić, co ??

Napisano

Od razu moowie ze sie nie czepiam do modelu bo wyglada fajnie, tylko do katanowosci :)

Tak na poczatek to powiem ze przypomina on "katany" jakie mozna dostac w sklepach netowych za paredziesiat zlotych ( chociaz model wyglada lepiej niz tame podrobki :D )

Czego brakuje jak dla mnie ? Rekojesc jest chyba okragla, powinna byc lekko owalna. Tsuba jest za szeroka i kojamy mi sie z jakąś cześćią od motoru :) No i na ostrzu powinno byc widac linie hartowania metalu ( zapomnialem jak to sie fachowo nazywa.... )

No ale jak moowilem, pracy jako takiej sie nie czepiam, zaloze sie ze gdybys mial lepsze referencje to i katana wygladala by lepiej :)

Gość styczny
Napisano

spoko stronka a masz jakąś o budynkach coś takiego jak były w filmie "ostatni samuraj" takie wiejskie z klimatem??

Napisano

no ja wiem ze model jest mniej wiecej taki jak powinien byc z ksztaltu :) ale ja nie mialem zamiaru robic super odwzorowania, miecz robilem "z glowy" a nie ze zdjec :) ale dzieki za opinie, teraz moze zrobie drugi, lepszy model

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności