Jump to content

kamieniczka;)

kinga

Recommended Posts

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Witam ;)

Ciekawe czy sie projekt załapie się do gabloty z TKZetów :P

A poważnie ...

Proporcje są OK

Elewacja bardzo "historyzująca" może za bardzo.

Główne wejście jest za słabo wyartykułowane.

W przedprożu brakuje mi doświetlenia piwnicy - (tak jak na Mariackiej - niezłe mogłoby być unergraund'owe granie w sieci no i wizytówka bo z ulicy wnętrza przez takie przedproże nie będzie widać)

Na strych (skoro dajesz render z góry) wprowadź jakieś połaciowe Veluxy - to małe okienko jak na funkcje mieszkalną nie wystarczy.

Materiały - tu mam mieszane uczucia - beton to troche za mocne jak dla mnie - po za tym przedproża głównie były wykonane z elementów kamiennych i metali kutych - nie chce powiedzieć przez to ze Masz robić rekonstrukcje kamienicy na Św Ducha z okresu jej świetnośći, ale obecne technologie niosą tyle możliwości że nawet wykorzystanie "rdzennych" materiałów daje zaskakujące efekty plastyczne.

RENDERING: troche za ciemny - podkręć światła - ten podkład mapy z szarym tłem jakoś "brudzą" całość - ale może na planszy będzie ok - jeżeli tak zastawiasz to w photoshopie postacie popraw - za duży kontrast - będzie na planszy wyglądało jakby była dziura.

Materiał przedproża - jeżeli to cegły to są za duże ludzie mają wtedy wysokść 140 cm - popraw mapowanie.

To tak na pierwszy rzut oka ;P

Życze udanego finiszu - sesja nadciąga

P.S. Dużo gadam a sam zrobiłem "zachowawczą" kamienice - no ale jakto mówią konstruktywnej krytyki nigdy za wiele :D

Witam Gdańszczan!

Kingo: generalnie projekt mi się podoba. Nawet bardzo. Przynajmniej ładnie by się komponował z resztą starówki a nie jak te 'nowoczesne' kamienice co pobudowali na przedłużeniu Długiego Targu. Pewnie jesteś z Architektury z PG?

Popraw tylko rendering. Jeżeli używasz 3ds maxa, to polecam użycie Mental Raya i światła typy IES Sun + IES Sky. Dzięki temu możesz w łatwy sposób kontrolować sposób oświetlenia, tzn. poziom nasłonecznienia, kolor nieba, itp.