Napisano 27 Styczeń 200520 l Witam wszystkich. Tak mnie jakoś naszło na wymodelowanie smoczka. Nie jest to praca na konkurs mimo ze ponoć jakiś tam sie własnie odbywa, to jest raczej sprawdzenie swoich możliwości i próba nauczenia się czegoś pożytecznego. Na razie rzeźbię w maxie łeb stwora ale za jakiś czas będzie reszta a docelowo chciałbym zfinishować bryłe z Zbrushu tyle że tego drugiego znam w 0,0%. Chciałbym jednak potraktować temat kompleksowo i obdarzyć bryłę plastyczną łuską stąd właśnie Zbrush. btw będę dźwięczny niezmiernie za wszelką pomoc zarówno jush teraz przy modelingu jak i potem podczas stawiania pierwszych kroków w Zbrushu. nie wiem jak bedzie z progresem bo mam teraz strasznie malo czasu (dyplom w powietrzu...) ale co jakiś czas dorzuce zeby sie żarzyło :) a i widze ze smoczków to tu troche chiba niedlugo bedzie. na razie nie zamieszczam conceptów bo jeszcze nie poskanowałem. ale wszystko bedzie... soon. uff.. a teraz pierwsze viewporty...
Napisano 27 Styczeń 200520 l Ja jestem za nawet przeciw :D Fajne to smoczysko dodaj meshsmooth (ctrl+m) :D i pokazuj co dalej :)
Napisano 27 Styczeń 200520 l całkowicie popieram i zgadzam się z przedmówcą :) powodzenia w dalszej pracy :)
Napisano 27 Styczeń 200520 l model bardzo ladnie prezentuje sie w low poly lord.. hehe a zes zaszalal z tym ctrl+... :). Czekamy na dalesze postepy poczatek ciekawy .
Napisano 27 Styczeń 200520 l Narazie wygląda bardzo ładnie. Fajny ... szkic 3d ;) ładną ma bryłę ta główka
Napisano 27 Styczeń 200520 l będę dźwięczny niezmiernie za wszelką pomoc sprecyzuj to prosze. dzwieczny w jaki sposob? grasz na flecie? a smok na razie nie jest zly, tylko od boku wyglada jak mieszanka bawolu z nosorozcem.
Napisano 28 Styczeń 200520 l Autor Ania - nie gram na flecie ... myslalem ze to domena kobiet :D a tak powaznie to przyda mi każda pomoc bo pierwszy raz robie postac 3d i w sumie to dla mnie to wyprawa w nieznane. chciałbym to skończyć (!) i chciałbym żeby to było coś ciekawego. PS. dzięki za krytykę, faktycznie teraz wygląda trochę jak krzyżówka ale niedługo to poprawię :) pozdrawiam zapodaje swoje concept arty żeby trochę bardziej przybliżyć to do czego zmierzam. ta łuska to jest własnie to co chciałbym wycisnąć z Zbrusha przynajmniej jeśli chodzi o łeb zwierzaka.