kurt_hectic Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 witam, ogólnie dotyczy to : gdy przybliżam view do obiektu robi się to: (jpg) - dotyczy to małych obiektów np. 3 mm ...- jak to naprawić - zmienić jakieś wyświetlanie , albo coś - z góry thx.
Bacry Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 clip plany trzeba ustawić. Dokładnie prawy przycisk na nazwie okna (perspectiv) i tam jest coś co nazywa się viewport cliping. Jak włączysz pojawi się suwak po prawej stronie ekranu gdzie będziesz mógł ustawić "przycinanie" obrazu. Ewentualnie wchodzisz do konfiguracji i tam w zakładce rendering metod grupa rendering option odchaczasz vieport clipping.
Marcin Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 to nic nie da .. tez to kiedys mialem (ba , kazdy to bedize mial ja kbedzie w tak malej skali cos modelowal) i dupa ... viewport cliping tez dziala do jakiejs tam wartosci skali a widocznie ta mu nie odpowiada ... tak samo jest na wszystkich trybach ... i OpenGL i Direct3d jak narazie nikt jeszcze nie wymyslil jak to naprawic ;]
kurt_hectic Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 DOKLADNIE ! ! ! ! jak próbowałem sam to naprawić wziąłem tego clipa... potem stwierdziłem, że nie pomaga :D - co za zdodność :D
VGT Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 Hmm, pamiętam jakby to było wczoraj. Po jakimś czasie przestałem drążyć i właśnie wtedy przeszedłem z perspective na user ;)
Marcin Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 as walsnie ;] zapomnialem ze jednak user view naprawia ten problem ... ;]
Rekomendowane odpowiedzi