Napisano 31 Styczeń 200520 l Siema Postanowilem zrobic swojego pierwszego WIPa. Dotyczy on samochod o nazwie Nissan Z 432. Jest to odlschoolowy japonski samochod. Pomyslalem ze bede orginalny i zrobie cos czego jeszcze nik nie robil. A wiec na poczatek pare orginalnych fotek. A dzisiaj zapewne zrobie "apdejta", w ktorym zamieszcze "skriny" z mojej pracki. PS:nie wiem dalczego ale czasem ten samochod nazywan sie NIssan a czasami Datsun :D
Napisano 31 Styczeń 200520 l zycze powodzenia, bo to naprawde piekne autko. jak bedzie gotowy to chetnie sie przejade ;)
Napisano 31 Styczeń 200520 l No to nic mi nie pozostaje, jak tylko zyczyc powodzenia i wytrwalosci papa Corleone ;). Pzdr
Napisano 31 Styczeń 200520 l Autor jak zapowiadalem maly (bardzo maly) apdejt okolice nadkola sa juz wymodelowany a dol dopiero robie. I mam male pytanie na obrazku 2 jest siatka a na obrazku 3 tez jest siatka :) (widzicie roznice) nie wiem jak sie pozbyc tych trojkatow...tak zebym mial na niezaznaczonym obiekcie siatke jak na obrazku 2. A drugie to jak to zrenderowac w V-ray zeby byl efekt jak na brazilu po wlaczeniu enviroment (czyli tak jak wszyscy renderuja swoje samochody)(oczywiscie bez lakieru, tylko zwykly szary mterial). Do jutra zrobie caly przod i okolice drzwi.
Napisano 31 Styczeń 200520 l Z tymi trójkątami to szukałbym w ustawieniach drivera, z którego Max (domyślam się, że korzystasz z Maxa) korzysta do renderingu we viewport'ach. Zerknij na górne menu: customize/preferences/viewport/configure driver. Głowy nie daję, że to to, ale być może... co do v-ray'a to nic nie pomogę, bo się nie znam. Powodzenia z autkiem...
Napisano 31 Styczeń 200520 l siatka jest taka bo modelujesz w mesh przekonweruj to do poly i bedzie ok
Napisano 31 Styczeń 200520 l co do siatki to potwierdzam przedmowcow a co do skajlajta to wylaczasz default lights w global switches i zaznaczasz 'ovarride max's' pod gi envoirnment w zakladce envoirnment, ale powiem ze skylight w vry za dobry nie jest, o wiele ladniejsze efekty uzyskasz oswiatljac hdri ;> pozdrawiam
Napisano 1 Luty 200520 l Autor Grrrr jestem ale malo zrobilem, znaczy chcialem wiecej ale z przednim reflektorem sie meczylem...pare godzin ale i tak nic nie wyszlo jakis zly dzien mam bo nic mi nie wychodzi sproboje jutro. moze zrobie wersje zabudowana taka jak na obrazku. Do tego daje skriny z tego co zrobilem, nie wiem dlaczego ale jak chce zrobic rendera w v-ray i robie wszystko jak mi napsales kome to mam caly czarny ekran, sproboje jeszcze z mapa HDRI. No to narazie tyle. PS:Czy oplaca sie sciagac darmowa wersje v-ray, czy lepiej demo....?
Napisano 2 Luty 200520 l Wybrałeś spoko modeli (nissany z serii Z :) Tylko wydaje mi się ze troszeczkę nie tak dałeś jednego z chamferów (rysunek poniżej--> to co na czerwono to chyba tak właśnie powinno być, ale nie jestem pewien bo może to jakiś inny model ;) POwodzenia i POozdro :D Czekam na więcej
Napisano 2 Luty 200520 l Autor no masz racje juz poprawilem..ale musze powiedziec ze moje blueprintsy roznia sie troche od tych obrazkow, niewiele ale troche. Jednak proboje wzorowac sie na obrazkach z bialym samochodem. POzniej dam jakiegos apdejta