sanki Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 No więc wpadłem na pomysł żeby pokazać co się znajduje w najciemniejszych zakamarkach forum, np. max3d ;p Scene wyobrazam sobie jako obraz przedstawiajacy gleboką studnie, na dnie ktorej siedzą wszystkie rzeczy o których ludzie zapomnieli, nieczytane posty, martwe linki, zapomniane avatary, które organizują sobie jakoś czas czekając aż ktoś je odnajdzie, odkopie wątek czy przypomni sobie o koncie :-) Podczas gdy na górze toczy się nieustanne życie, przybywają nowe wątki, inne spadają na dno. Ponieważ lubie film TRON i najpewniej to on mnie jakoś podświadomie wkręcił na ten temat, więc spróbuję robić odrobinę w podobnej stylistyce. Na razie nic nie daje bo mam sesje i pewno zlecenie. W przyszlym tygodniu bede mial ferie i wtedy coś podłubie :)
Marcin Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 hahaha wlasnie to samo mowilem Leru na początku bitwy , ze dam screena jakiegos watku z 2002 i wygram bitwe ;] concept tez swietny jak pomysl ;] a juz myslalem ze nikt na to nie wpadnie ;]
leander Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 hehe, dobry pomysl. Forum z duszą. Zapomniany wątek, zapomniany avatar, zapomniany malutki obrazek, ktorego i tak nikt nie chcial ogladac, ale czeka z nadzieja przez te wszystkie lata.. Niezlego wyciskacza łez mozesz zrobic :-)
Leru Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 witam w Bitwie, fajowsky pomysł, życzę powodzenia :) Marcin -> za intensywnie nad tym myślałeś bo aż do Łodzi przeleciało ;)
Vorek Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 No pomysł rewelacja, bardzo orgninalny :) Powodzenia :)
sanki Napisano 1 Luty 2005 Autor Napisano 1 Luty 2005 Marcin: wkrótce nasze jaźnie stworzą jedność :>
Marcin Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 hehe dawaj dawaj ;] bo pomysl jest swietny ;] no ale ze studnią to mi sie jakos nie skojazylo ;]
spike Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 może zrób jeszcze ludzików co wrzucają nowe posty do studni, czekam na renderki
sanki Napisano 14 Luty 2005 Autor Napisano 14 Luty 2005 no wreszcie sobie usiadlem troche i porobilem :-) pierwszy obrazek to ogol otoczenia, czyli studnia forum, te male krzyzyki to ludki z obrazka nr 2. wysokosci mniej wiecej 1m tak zebyscie zlapali skale. Nie powiem, duze mi wyszlo :-) mam nadzieje ze moj komp poradzi sobie jakos z ogromem sceny. obrazek numer dwa to taki stworek, ktory ma personifikować wątek, czyli mały radosny, zwierzaczek, bo wątki mają właścicieli, beda grubsze i chudsze w zaleznosci od ilosci postow :-) Teraz bede modelowal avatara, a potem jakies pozy im ponadaje i artefakty różne.
Badyl Napisano 14 Luty 2005 Napisano 14 Luty 2005 jeszcze paru takich byków napakowanych co kręcą się wkoło, kasują i zamykają wątki do klatek :) szczerze to nie powiedziałbym, że to dno forum jest na tym obrazku, ale to Twoja wizja więc życzę powodzenia :]
Leru Napisano 14 Luty 2005 Napisano 14 Luty 2005 sanki -> dno na pewno można ukazać poprzez odpowiednie oświetlenie (skojarzenie z zapomnieniem - ciemność ?), myślę, że to powinno być głownym aspektem tego konceptu. Badyl -> dzięki :P
asfalton Napisano 14 Luty 2005 Napisano 14 Luty 2005 Ciekawy motyw, tos sie przbil przez powloke metafizyczna miedzy swiatem komputerowym a naszym (metamatrix) :D powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi