DraB Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 JAk wieicie jestem laikiem w 3D, ale postanowilem zrobic cos sam bez książek i tutków. zdecydowalem sie na glosniczek creative który stoiu mnie na biurku :P PS: Jak zrobic tą ochronna materialową siateczke macie jakis pomysł?? :D
KaeMS Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Jesli nie bedziesz robil jakiegos zblizenia na sam glosnik to opacity + bump .
DraB Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Hmm. ok Ale co to znaczy. Przyblizysz mi to?? O_O :D
illy Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 przygotuj texture siateczki, tam gdzie ma byc przeroczyste to musi byc czarny kolor, tam gdzie nie to bialy, wrzucasz ta texture do slotu opacity i bump w maps, wartosc bump daj np na 50 i naloz na obiekt oslony
DraB Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 ... Wy to jesteście O_o. NIby ta tezturke mam W Photoshopie zrobic itp?? :> Problem w tym ze nie mam zadnego takiego programiku jeszcze :D
blopy Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 zaden fotoszop. nacisnij m i pojawi sie material editor. wejdz do zakladki maps i tam w slocie opacity wybierz siatke, poustawiaj przezroczystosc etc. potem przeciagnij ja do slotu bump i pobaw sie z kolorkami. btw, nie lepiej jednak zaopatrzyc sie w jakiegos tutoriala niz pytac sie o takie sprawy na forum? :> pozdro
DraB Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 No wlasnie nie moglem zadnego wyczaic nigdzie O_o
DraB Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 No to juz chyba koniec modeliku jak wam sie podoba? :> omóżcie z teksturkami. Chodzi o efekt czarnego plastyku i aluminium :/
Rekomendowane odpowiedzi