Napisano 6 Luty 200520 l No dobrze zakładam tego wipa z nadzieją że dostane tu dużo porad , sugestii no i wogule :D ok, no to pierwszy render Pewnie jest jak zwykle duuuuuużo błędów, ale napewno mniej niż wczoraj:D Ten obrazek będzie się zmieniać w zależności od postępu pracy.
Napisano 6 Luty 200520 l hmm no teraz jak znowu ci zaznacze błędy to znowu sie bany posypią ;) a tak na serio to jest zdecydowany postęp w stosunku do mc'laren'a czy jak to sie pisze- na pierwszym renderku jest git, na tych od przodu juz widac bugi - maska, i zdecydowanie okolice nadkola ;) pozdro i powodzenia i obys tym razem wytrwał mimo wszystko.
Napisano 6 Luty 200520 l Autor coś tam poprawiłem na nadkolu , ale jeszcze musze pogrzebać ;] MAska jeszcze nie do końca Jak byś był tak miły hindus to zaznacz mi błędy:D
Napisano 6 Luty 200520 l na tym ujęciu mało widać ale coik jest do poprawki imo. 1 - mysle ze w tym miejscu za płaskie przejście tego łuku 2 - nei wiem jak w orginale ale jakbys troszke jeszcze pod ostrzył ;) co nie znaczy ze jest zle no i pare małych bugów tak jak zaznaczone , pozdro i poprawiaj i dawaj update :D
Napisano 7 Luty 200520 l Autor błędy poprawione, i mały updejt :) PS: Ech, widze że zainteresowanie wątkiem jest ogromne:(
Napisano 8 Luty 200520 l no nawet niezle musze powiedziec ale nie wiem czy te swiatla sa takie same jak w oryginale ;) powodzenia
Napisano 9 Luty 200520 l Autor Dzięki hidus i kome za komentarze:) kome: chyba są takie jak w oryginale. Takie mam blueprinty.
Napisano 11 Luty 200520 l Autor Następny update, wiem że teraz pojawiło się sporo błędów - będe je poprawiać:) Oceniajcie.
Napisano 21 Luty 200520 l Autor Długo nie było updatów, ale niestety szkoła się zaczęła, więc będą rzadko:( Ale udało mi się coś poskrobać przy nim. Sickiziu:Chyba jednak to jest rocznik '91 - moje blueprinty - http://www.3dfinlay.net/gallery/album95/prelude_1991 ok, a teraz rendery. Lakier i wogóle materiały to wersja beta(z texturowania jestem taki sam jak z modelowania:/). Nie zwracajcie uwagi co jest za oknami:P Tutaj są wersje z rozdzielczością 4000x3800, żeby było lepiej widać błędy:) lakier model PS: Czekam na oceny i porady
Napisano 21 Luty 200520 l Temat super, wybrales autko ktore ma swoja historie... To chyba najbardziej udana wersja z wszystkich kolejnych modeli. Jest troszke pracy przed toba, bede tu zagladal i obserwowal postepy... Puki co, bryla mysle ok - aczkolwiek jest pare niedociagniec. Ale nie przejmuj sie - wszyscy uczymy sie na wlasnych (niestety) bledach. Tak trzymac!
Napisano 21 Luty 200520 l 1 kólka to tam są bugi 2 linie >> wydaje mnie sie ze powinieneś bardziej je dopasować bo po cieniach widać ze raczej nie jest tam tak jak powinno być ( w jednej lini) 3 ja w sumie dopiero tez zaczynam modelowac wiec moge się mylić ;)
Napisano 21 Luty 200520 l Siema nie wiem dlaczego ale strasznie mi sie podoba twoj lakier jak go zrobiles ??
Napisano 21 Luty 200520 l Autor Temat super, wybrales autko ktore ma swoja historie... Właśnie dlatego je wybrałem, to jedno z moich ulubionych autek;) GRIFI:Dzięki!! Właśnie dzięki temu będe mógł ulepszyć swój model - jak będe wiedział gdzie są błędy:) Szczupal:Cieszę się że komuś podoba się mój materiał:)(ja uważam że jest do kitu:()Ale prosze.To zwykły materiał Standard, w ShaderBasicParameters --> Multi-Layer, Diffuse -->RGB 255, 255, 255, Diffuse level 40, FirstSpecularLayer-->Color-->RGB 255, 0, 0, Level-->150, Glossiness->75,SecondSpecularLayer-->Color-->RGB 255, 255, 255, level-->75, glossiness-->35, w maps reflection, mapa falloff:) Pozdro, acre117 PS: Jak ktoś widzi bugi, to proszę, żeby je zaznaczył:)
Napisano 28 Luty 200520 l Autor Długo nie było updejtóe, ale nie mogę ze szkołą się wyrobić;( Bardzo mało w nim ruszałem, ale mam problem. Jak widać kompletnie nie potrafie świateł zrobić, chodzi mi o modeling. Jak najlepiej je zrobić? Proszę o rady PS: Zmieniłem lakier.
Napisano 18 Grudzień 200519 l Ja widze jeden bug mianowicie Honda Prelude IV gen. była produkowana od 1992 roku. Do konca 1991 byla Honda Prelude III gen. link do fotek http://www.honda.gda.pl/modules.php?set_albumName=pryw_vilk&op=modload&name=gallery&file=index&include=view_album.php Czyli ty robisz model Prelude IV gen. produkowanej od 1992 roku.