Napisano 6 Luty 200520 l Robie sobie jakas tam animacje... Nawet najprostsza. Ot chociazby napis przelatujacy przed kamera. I rzecz w tym, ze po wyrenderowaniu ten napis mi nie przelatuje plynnie, tylko szarpie sie jak by go cos zatrzymywalo, albo jak by przeskakiwal co ktoras klatke. Co jest na rzeczy i jak to zwalczyc?
Napisano 6 Luty 200520 l ja mialem cos podobnego jak za mocno kompresowalem (albo mialem zbyt wysoka rozdzielczosc w nieskompresowanych klatakach) na moim starym sprzecie ktory tego niewytrzymywal. pobaw sie roznymi kdekami potestuj rozne rozwiazania. moze byc jeszcze tak ze masz zle ustawiona ilosc fps.
Napisano 6 Luty 200520 l Wyglada na zle dobranego kodeka. Daj divixa albo xvida. Jesli nadal bedzie szarpac, to zobaczymy co dalej.
Napisano 6 Luty 200520 l ja polecam indeo video - ma ta zalete ze jest zawsze i wszedzie. jak do tej pory nigdy mi nic nie skrzaczyl. ostatnio sciagnal mi wielkosc jedengo filmiku z 13 GB do 600 MB :O
Napisano 6 Luty 200520 l Autor Probowalem z Divx 5.0.5 pro i bez kompresji. Standardowy PAL (25fps) 640x480. I jest to samo. Sprobuje Indeo Video w 800x600. I zobacze.
Napisano 6 Luty 200520 l standardowy pal to 25 fps 720x576 + przeplot (bodaj upper field first - ale moge sie mylic)