Horus Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 Myslalem, ze bede orginalny zaczynajac prace nad tym modelem, jednak jak sie okazalo na forum juz ktos go robil. Trudno :-) To bedzie troche taki chaos modeling, bo po doswiadczeniach w pracy nad Bugatti doszedlem do wniosku, ze najpierw modelowanie calej karoserii a pozniej wszystkich detali jest dosc nudne i trzeba zrobic przeplatanke zeby sobie modeling urozmaicic. Ta technika jeszcze nigdy auta nie modelowalem, wiec zobaczymy co z tego wyjdzie. Na zdjeciach pokazane jak wygladal oryginal oraz poczatek pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 Na razie mało. Wypukłość na masce w rzeczywistości łagodniej się łączy z maską. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 nie ktos tylko Eax ;] http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=5587 powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 ano zgadza sie to ja kiedys meczylem ten samochodzik :], mi on nie wyszedl zbyt dobrze ;), teraz juz wiem na co zwracac uwage licze ze tobie pojdzie to znacznie lepiej :) nizej zamieszczam linki do swoich renderkow zebys wiedzial jakich bledow unikac :DD http://www.stama.com.pl/adrian/merc/1.jpg http://www.stama.com.pl/adrian/merc/2.jpg zwroc uwage na te wypusty przy nadkolach jak i na same nadkola z przodu, a zreszta po jakims czasie dojdziesz do tego z czym bedziesz mial problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 12 Luty 2005 Autor Share Napisano 12 Luty 2005 Maly update :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 noo nawet niezle nie widac powaznech bledow tyle ze to miejsce pod swiatlem jest zaokjaglone i ten garb na masce ma troche inny ksztalt (jakbys patrzyl na przekroj poprzeczny) ;> pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 garb ci sie zrobil na nadkolu, i to co napisal kome... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 13 Luty 2005 Autor Share Napisano 13 Luty 2005 Dzieki za wszystkie komentarze. Garb na masce mam taki jak na blueprincie...zreszta mam model bburago tego autka i tam tez jest taki, tylko ze w przeciwienstwie do tego co widze na zdjeciach jest on duzo mniejszy (w modelu). Btw czemu jak na siatce zrobie gdzies trojkat zamiast prostokata to bledy sie robia? Przec to jak cos tne to musze ciac na cala dlugosc i siatka sie niepotrzebnie zageszcza :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 14 Luty 2005 Autor Share Napisano 14 Luty 2005 Zajalem sie wczoraj tylem. Modelowalem ten fragment chyba z 6 godzin na kilka roznych sposobow. Teraz to juz jakos wyglada, gdyby nie kilka trojkatow ktore psuja siatke :( Ktos wie jak to rozwiazac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 strasznie krzywe:) siatka do d...;) radzilbym zaczac ten fragment od nowa:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 No siatka rzeczywiscie do du... , chociaz mozna byloby ja naprawic.. ale jak widze twoja prace to mysle ze jeszcze nie jestes douczony paru technik(moze sie myle) Albo zacznij model od nowa albo wez jakis latwiejszy model chocby zacznij od ciqecento albo jakis inny samochod o prostych ksztaltach... Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horus Napisano 14 Luty 2005 Autor Share Napisano 14 Luty 2005 A jak ma nie byc krzywe jak ten kawalek jest zakrzywiony w 3 kierunkach naraz? To ze do dupy to wiem, jak by bylo dobrze to bym nie prosil o pomoc. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi