Napisano 12 Luty 200520 l Witam wydawalo mi sie ze opanowalem jaz jako tako poly modeling ale mam problem przy tworzeniu kokpitu... chcialbym extrudowac poly (te na czerwono) tak aby zrobic z nich uszczelki... i cos mi nie wychodzi... wiem ze najpierw trzeba dac male extrude a potem wieksze ale to i tak nie pomaga... mozecie mi pomoc? POZDRAWIAM
Napisano 12 Luty 200520 l problem jest w tym ze extruduje je nie w tym kierunku co trzeba ;> kliknij zakladke przy extrude i wybierz Local Normal, mam nadzieje ze pomoze ;)
Napisano 12 Luty 200520 l Autor kome --> local normal nic nie daje... a strona w ktora extruduje jest dobra bo chce zeby te uszczelki byly wypukle...
Napisano 12 Luty 200520 l napewno nie dajesz na extruda chamfera (albo malego extruda i pozniej tego wlasciwego) jestem tego pweny na 100% pozdro
Napisano 12 Luty 200520 l Nie wiem, czy chodzi o te problemy, które wyłapałem, ale może coś pomoże: 1. Jeśli chodzi o te zaokrąglone końcówki, problemem są polygony, które zaznaczyłem w pierwszym załączniku - musisz je po prostu usunąć lub w inny sposób wymodelować zakończenie w tym miejscu. 2. Zaokrąglenia na skrzyżowaniach - tutaj po prostu zaznaczone krawędzie wymagają chamfera, lub wykonania dodatkowych nacięć (cut) w okolicy tego miejsca.
Napisano 13 Luty 200520 l Autor VGT ---> napisalem w pierwszym punkcie ze problemem sa zaokraglone koncowki ostatnie poligony i ze mozna je inaczej wymodelowac... moglbys powiedziec/pokazac... w jaki sposob? POZDRAWIAM