MohSETH Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 Witam wydawalo mi sie ze opanowalem jaz jako tako poly modeling ale mam problem przy tworzeniu kokpitu... chcialbym extrudowac poly (te na czerwono) tak aby zrobic z nich uszczelki... i cos mi nie wychodzi... wiem ze najpierw trzeba dac male extrude a potem wieksze ale to i tak nie pomaga... mozecie mi pomoc? POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 problem jest w tym ze extruduje je nie w tym kierunku co trzeba ;> kliknij zakladke przy extrude i wybierz Local Normal, mam nadzieje ze pomoze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 12 Luty 2005 Autor Share Napisano 12 Luty 2005 kome --> local normal nic nie daje... a strona w ktora extruduje jest dobra bo chce zeby te uszczelki byly wypukle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 napewno nie dajesz na extruda chamfera (albo malego extruda i pozniej tego wlasciwego) jestem tego pweny na 100% pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 Nie wiem, czy chodzi o te problemy, które wyłapałem, ale może coś pomoże: 1. Jeśli chodzi o te zaokrąglone końcówki, problemem są polygony, które zaznaczyłem w pierwszym załączniku - musisz je po prostu usunąć lub w inny sposób wymodelować zakończenie w tym miejscu. 2. Zaokrąglenia na skrzyżowaniach - tutaj po prostu zaznaczone krawędzie wymagają chamfera, lub wykonania dodatkowych nacięć (cut) w okolicy tego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 13 Luty 2005 Autor Share Napisano 13 Luty 2005 Wielkie dzieki VGT pomoglo:) POZDRAWIAM:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 13 Luty 2005 Autor Share Napisano 13 Luty 2005 VGT ---> napisalem w pierwszym punkcie ze problemem sa zaokraglone koncowki ostatnie poligony i ze mozna je inaczej wymodelowac... moglbys powiedziec/pokazac... w jaki sposob? POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi