convict Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Dość długo nosiłem się z zamiaram zrobienia jakiegoś krajobrazu z trawką :lol: i wodą, ale każda próba kończyła sie jakimś problemem którego nie potrafiłem pokonać. Nowe możliwości przyniusł mi Max 6 (wcześniej pracowałem na 5). Bardzo łatwo robi się drzewka itp. Zamieszczam scenke którą zrobiłem dzisiaj. Tworzyłem ją jakies 2,5h a renderowała się około 30 min. Prosił bym też abyście podali mi rady aby scenka wyglądała fajniej. Nie chodzi mi o większy realizm (chce żeby dość mocno wyglądała jak komputerówa), ale o to co można poprawić/dodać do scenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbart Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Bardzo przyjazna scenka, również, jak na mocno komputerową. Powierzchnia wody powinna być trochę bardziej burzliwa, i skoro jest w rzece, czy jeziorku, nie tak niebieska. Parę detali też by polepszyło sprawę, np. gdzieniegdzie głaz, kwiatek itp. Trawa zdaje mi się trochę za równa z brzegiem. Ogólnie fajnie, nie bierz mojego komentarza, jako ostrą krytykę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 pien drzewa ma straszny kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 dodac mozna by przedewszystkim swiatlo wraz z cieniem. mozna spytac jak robiles trawe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 15 Luty 2005 Share Napisano 15 Luty 2005 "chce żeby dość mocno wyglądała jak komputerówa" to ci sie udało ;p " co można poprawić/dodać do scenki." sciągnij w googlem jakieś zdjęcie i spróbuj je dokładnie odtworzyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 15 Luty 2005 Share Napisano 15 Luty 2005 Mkbart miał racje woda powina być jak w morrowind np dodaj noise(dla mnie giera cud miód) i człowieku UŻYJ MENTRAL REY ALBO V-REY takie gadanie o wyglądzie koputerowym to chyba głupi pomysł scena włśnie jajlepiej sie nadaje do realizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
convict Napisano 15 Luty 2005 Autor Share Napisano 15 Luty 2005 dodac mozna by przedewszystkim swiatlo wraz z cieniem. mozna spytac jak robiles trawe? trawe robiłem na podstawie tutorala z max3d.pl http://www.max3d.pl/dltut.php?id=tut36&href=tutoriale/kurs34/trawa.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoSMakeR Napisano 15 Luty 2005 Share Napisano 15 Luty 2005 a co to mental rey ?? a tak powaznie w scanline tez mozna uzyskac ladny efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duck Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 ale może tak bardziej od podstaw? ujęcie jest fatalne, najpierw woda, później trawa, trawa się tak nagle kończy i niebo? :D dwa, to jest bezsensu, ściąłeś drzewo! brzeg beznadziejny, bez textury, wygląda jak zwykły box z noisem. sądze że nie wielu osobom spodoba się drzewo z AEC. te standardowe modele są pomocne przy jakiś planach architektonicznych, a nie przy scenach, w których właściwie one grają główną role. w wodzie (lewy dolny róg) widać gdzie się kończy plane z niebem.. chyba za wysoko postawiłeś sobie poprzeczkę, ale trzymam kciuki pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Podpisuje się pod Mr.Duck według mnie ma on racje..... jednak są to początki i każdy od czegoś zaczynał .... także życze powodzenia w dalszej pracy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi