Napisano 15 Luty 200520 l Patrząc na prace innych forumowiczów, dochodzę do wniosku że niektórzy zbliżają się już do końca, podczas gdy ja dopiero startuję. Mam nadzieję, że nie jest za późno i że nie porywam się z motyką na słońce (jestem początkujący). Moja propozycja to stary, zniszczony cmentarz widziany w porze nocnej. Na razie przedstawiam koncept który prezentuje w zasadzie tylko wygląd pomników, a ich układ i kompozycja raczej na pewno ulegną zmianie. Wkrótce pojawią się modele i próbne renderingi.
Napisano 15 Luty 200520 l duzy potencjal, moj faworyt w tej bitwie (oby wyszedl zgodnie z oczekiwaniami :) )
Napisano 15 Luty 200520 l Dzięki za motywacje Y2d :D A co do strażnika, to ten po lewej, i sam jestem ciekaw jak mi wyjdzie, ale postaram się nie zawieść Waszych oczekiwań.
Napisano 15 Luty 200520 l witam w Bitwie i życzę powodzenia :) koncept fajny, acz zdecydowanie miejsce w kadrze w jakim stoi strażnik jest dla niego nieodpowiednie :/
Napisano 15 Luty 200520 l Jak już wspominałem układ i kompozycja napewno ulegną zmianie, poprostu zabrakło miejsca na kartce gdy szkicowałem.
Napisano 18 Luty 200520 l Wziałem się poważnie do pracy, może jeszcze zdąże wystartowac w kategorii wyscig :D Oto pierwszy rendering jednego z grobowców, dodam jeszcze kolumny po bokach i obelisk z krzyżykiem na "dachu" i zabieram się za następne.
Napisano 18 Luty 200520 l bardzo mi się podoba ,ale..IMHO trochę bym go uszkodził zwłaszacza na krawędzich,nie powtarzaj tych samych elem.(wiezyczki)chodzi o to aby do konca nie były takie same reszta jest w super klimacie
Napisano 18 Luty 200520 l no chyba aż tak bardzo poczatkujacy nie jesteś, bo ten grobowiec bardzo ładny :)
Napisano 18 Luty 200520 l Dzięki :D staram się A może mi ktoś powiedzieć jak zrobić sensowną mgłę? Bynajmniej nie chodzi mi o mglę z panelu środowisko. Czy particale to dobry pomysł?
Napisano 24 Luty 200520 l tekstura z kamieniami po prawej stronie na dole "-" wygląda to jak kawałek posadzki, poza tym strasznie ciemno z tyłu
Napisano 25 Luty 200520 l Dzięki za sugestie, poprawiłem co trzeba ale coś mi tu jeszcze nie pasuje...
Napisano 25 Luty 200520 l poza grobowcem nie widze innych renderow :( chce wiecej :) a ta mgla to totalny wypas, dzieki master kielbaster :)
Napisano 25 Luty 200520 l No w sumie jest jeszcze główny render, ale ok. Oto kilka renderingów przedstawiających nagrobki i inne takie tam. Podczas modelowania wzorowałem się na orygianłach istniejących w rzyczywistości. Tekstury są w 100 % moje. P.S. Dzięki za mgłę :D
Napisano 27 Luty 200520 l Fajny klimat na scenie ale szczerze mówiąc w pierwszym poście gdzie jest wszystko razem na scenie nie prezentuje się już tak fajnie jak w pojedyńczych rendach.Teksturki podłoża do poprawy za czysto na scenie,no i musowo mgła.Niebo może sprubój zrobić bardziej zachmurzone wpadające w granat,siakis księżyc.Brrrrrrrr mroczności brakuje na scence.Powodzenia ps.Ładne modele
Napisano 28 Luty 200520 l Witam !! No no no nagrobki fajowe :) Popracuj nad texturkami ziemi i drzewkami no i swiatłem ale narazie bardzo dobrze :) pozdrówka