Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Praca ta została wykonana w celu zgłoszenia jej na konkurs prowadzony przez Targi "AMBERIF" związany z rozłamem pomiędzy dzisiejszą techniką a naturą o której coraz częściej zapominamy. Niestety nie dostała się do czołówki :) Targi te są związane głównie z wyrobami srebro +bursztyn

Wykonawcy: Dariusz G. Andrzej Ł.

Napisy wrzuciłem na szybcika,znajdowały się one na dole planszy na której był przedstawiony wyrób.

• Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość styczny
Napisano

bardzo fajny pomysł jeśli można to uczepił bym sie tej linki i otworu na nią w tym kozeniu. :]

Napisano

mi pasi, korzeń troche cienko wymodelowany i otexturowanie, ale bursztyn pierwsza klasa wg mnie. Zazwyczaj takie amuleciki to sie na jakichś metalowych łańcuszkach albo złotych wiesza a nie na jakimś kablu od telewizora. No ale kula kula fajne...

Napisano

Nie podoba mi się. Nie lubie takich "ideologicznych" prac. Dla mnie przerozst treści nad formą, a sama treść taka sobie. Jeśli chodzi o wykonanie, to ok, ale bez rewelacji. Ogolnie nie podoba mi się, ale to moje zdanie, może dziwny jestem.

Napisano

Styczny: nie za bardzo wiem o jaki otwór Ci chodzi?

Sajrusx:To nie kabel :) tylko rzemień (chociaż niestety tak wygląda), został źle oteksturowany(moja wina).Jeżeli chodzi o tradycyjne wieszanie na łańcuszkach to wydaje mi się że bursztyn bardziej pasuje do rzemienia skórzanego niż łańcuszka srebrnego ,chciałem aby jak najwięcej było naturalnych elementów.

Ania :masz rację z displace,tylko że do tej sceny już raczej nie powrócę,jak narazie mam jej dosyć.

Chalek :A czy każdy musi być taki sam ? :) Każdego zdanie szanuję :)

Napisano

bardzo ładnie pomysł także nie zły ale nie podobają mi się te klawisze tak źle siedżą w sercu moim zdaniem powinny być normalne, proste i ładnie zatopione

Napisano

ja mam raczej negatywne odczucia....kolorystyka mi jakoś nie leży, te klawisze powyginane źle wyglądają...ale najgorszy jest sznurek (łańcuszek?) na którym to ma być powieszone - jest zdecydowanie za gruby no i nienaturalnie wygięty...

Napisano

Ja Cie kurka nie mogę... DarCon, pleeez, podziel się tym materiałem bursztynu. Jest śliczny. Nawet nie wiesz ile ślęczałem nad tkaim szaderkiem i nic z tego nie wyszło. W czym to renderowałeś? Daj ustawienia jakieś, parametry materiału, albo link do samego materiału.

Napisano

ładnie ale niestet znowy sie przyczepie:

1) błagam wyprostuj klawisze (wiem że to nie wip ale...)

2) ładnie wyglądała by jakaś kaustyka i łagodne vrayoe cienie

Napisano
ładnie ale niestet znowy sie przyczepie:

1) błagam wyprostuj klawisze (wiem że to nie wip ale...)

2) ładnie wyglądała by jakaś kaustyka i łagodne vrayoe cienie

Klawisze są w fazie przekształcania się,taki był zamysł.Nie miały mieć naturalnej formy.Co do V-raya to nie posiadam niestety. :( Ale myślę że każdy render jest ok jeżeli potrafi się go obsługiwać udowodnił mi to kolega :)

Napisano

pierwsze serce mi sie bardziej podobalo. przy czym mnie ani jedno ani drugie nie przypominalo bursztynu, pierwsze wygladalo jak takie ciut podpsute mieso i bardzo dobrze pasowalo do sceny, a drugie wyglada jak zeschniety ziemniak.

ale dobrze ze usunales tekst z obrazka.

Napisano

Hehe chyba zarzucę je na grila,chociaż nie bo jest już w stanie rozkładu ;) troszkę mnie to ciekawi bo teksturka była robiona z autentycznego zdjęcia kory bursztynu,chociaż odcieni bursztynu jest setki,wydawało mi się że wybrałem odpowiedni :)

Napisano

DarCon - mail doszedł. Jesem Twoim dłużnikiem do końca życia. Jeżeli będziesz czegoś potrzebował to uderzaj bez skrępowania. Dzięki wielkie.

Napisano

"Niestety nie dostała się do czołówki :)"

Przyznam, ze jakos mnie to strasznie nie dziwi. Skojarzenie XXw.-komputer jest zdeczko banalne. Polaczenie korzen-serce-bursztyn-klawisze przegadaaaane. ;)

Napisano
"Niestety nie dostała się do czołówki :)"

Przyznam, ze jakos mnie to strasznie nie dziwi. Skojarzenie XXw.-komputer jest zdeczko banalne. Polaczenie korzen-serce-bursztyn-klawisze przegadaaaane. ;)

No ja takiego połączenia nie widziałem :) Banałem możemy szczerze mówiąc nazwać wszystko ponieważ wzorujemy się zawsze na tym co kiedyś np:zobaczyliśmy,podglądneliśmy,ktoś nam opowiedział,przeczytaliśmy jakąś książkę i zostało nam coś w pamięci.Po prostu my to tylko modernizujemy,ulepszamy,zmieniamy ale dalej jest to rzecz służąca temu samemu ;) Byłbym za tym aby była bitwa na temat czegoś co jeszcze nie istnieje i nie było nigdy przez kogoś wymyślone i wtedy mózgi ruszyłyby do pracy :) Temat byłby dosyć mocny ponieważ każdy musiałby dla swojego czegoś wymyślić zastosowanie ale takie którego jeszcze nie ma :) No panowie i panie kto ma taki pomysł ? :)

Ps: Zrobiliśmy sobie taka zagwozdkę w pracy i nikt nie dał rady :)

Napisano

"Banałem możemy szczerze mówiąc nazwać wszystko ponieważ wzorujemy się zawsze na tym co kiedyś np:zobaczyliśmy,podglądneliśmy..."

Moim zdaniem mozna spokojnie sie inspirowac i jednoczesnie wymyslec cos niebanalnego. No sorry, czy jest cos bardziej oklepanego niz skojarzenie XXw. z komputerem? Niech juz nawet bedzie, ale wcisniecie w bursztyn klawiszy z klawiatury jest kiczowate.

Zbyt doslowne to wszystko, przegadane, oczywiste. Poza tym w zyciu bym czegos takiego na siebie nie zawiesil ;)

Pozdrawiam

Napisano

Nie mam pretensji do twojej wypowiedzi chodziło mi głównie o to że mimo wszystko kopiujemy"modernizujemy,udoskonalamy" prace .Wiem że ta praca nie jest doskonała.Szanuję twoje zdanie jak i innych forumowiczów.

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności