Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Davidzie, mogę się mylić, ale chyba nie wyszedł Ci ten Golf. Zamiast 3 dwuwymiarowych spline'ów powinnienneś raczej zrobić jeden w przestrzeni - wtedy znacznie lepiej działa surface. Daj link do tego tutoriala. Pozdro

Napisano

bardzo glupi rodzaj modelowania wybrales :/ przynajmniej dla mnie... ja uczylem sie rowzniez modelowac samochodzik ale w inny sposob. Napisz do mnie to ci podam adres z videotutorialami

Napisano

A czemu nie poly modeling??? Jest chyba duużo łatwiej :D(przynajmniej dla mnie ;) No i tak wogóle to zgadzam się z Lumpym :)

Napisano

no radze skozystac z nowszego tutoriala poprostu bo ten ma juz sporo latek :) teraz sa lepsze techniki, dokladniejsze i wygodniejsze...

Napisano
  • Autor

a mogli byście mi wytłumaczyc na czym polega modelowanie za pomocą poly modelingu, najprostrzy jakiś przykład, bardzo bym prosił, ja dopiero zaczynam i mam 14 lat, a bardzo mi sie podoba grafika i animacja 3d

Napisano

zasadnicza roznica to to ze w splajnach zeby powstala powierzchnia modelu siatka musi sie skladac z 4ro katow, w poly ograniczeniem jest jedynie ksztalt figury 2d ktora tworzy siatke ;]

Napisano
  Szczupal napisał:
bardzo glupi rodzaj modelowania wybrales :/ ....

Sposob jest bardzo dobry wystarczy popratrzec na modele Squira ... Jesli mowimy o budowe ksztaltu samochod za pomoca splajnow i wycinaniu odpowiednich czesci za pomoca operacji boolen'a...

Sam osobisvie robia autka ta metoda i uwazam ze jest swietna :)

Napisano

zla nie jest ale pracochlonna, przekladajac to na efekt to na start nieciekawa metoda ale jak nie gonia chlopaka zadne terminy to spoko do nauki, sam od tego zaczynalem :D

Napisano
  • Autor

jeżeli jest łatwjeszy poly modeling to od niego zaczne, jak skończe poly to spróbuje z liniami

DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC

Napisano

Jeśli interesują Cię tutoriale dotyczące samochodów to napisz do mnie albo do technoona na gg. Mój numer: 8172238