David14 Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 Zamierzam zrobić VW Golfa IV wedłu tutorialu ze strony, doszedłem do rysowania liń i teraz niewiem jak to wszystki zespojić proszę o pomoc. Edit1: To jes link do tutka: http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs110/tutorial.htm
Lumpy Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 Davidzie, mogę się mylić, ale chyba nie wyszedł Ci ten Golf. Zamiast 3 dwuwymiarowych spline'ów powinnienneś raczej zrobić jeden w przestrzeni - wtedy znacznie lepiej działa surface. Daj link do tego tutoriala. Pozdro
Szczupal Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 bardzo glupi rodzaj modelowania wybrales :/ przynajmniej dla mnie... ja uczylem sie rowzniez modelowac samochodzik ale w inny sposob. Napisz do mnie to ci podam adres z videotutorialami
Bubu Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 A czemu nie poly modeling??? Jest chyba duużo łatwiej :D(przynajmniej dla mnie ;) No i tak wogóle to zgadzam się z Lumpym :)
Gość AcidBoyXL Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 no radze skozystac z nowszego tutoriala poprostu bo ten ma juz sporo latek :) teraz sa lepsze techniki, dokladniejsze i wygodniejsze...
David14 Napisano 26 Luty 2005 Autor Napisano 26 Luty 2005 a mogli byście mi wytłumaczyc na czym polega modelowanie za pomocą poly modelingu, najprostrzy jakiś przykład, bardzo bym prosił, ja dopiero zaczynam i mam 14 lat, a bardzo mi sie podoba grafika i animacja 3d
Gość AcidBoyXL Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 zasadnicza roznica to to ze w splajnach zeby powstala powierzchnia modelu siatka musi sie skladac z 4ro katow, w poly ograniczeniem jest jedynie ksztalt figury 2d ktora tworzy siatke ;]
David14 Napisano 26 Luty 2005 Autor Napisano 26 Luty 2005 może jakiś przykład, tutorial albo videotutorial
polka dot Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 masz tu odrazu jeden z lepszych tutkow o samochodach w poly: [ link ] duzo tutoriali do poly modelingu masz na http://www.3dtotal.com ;D pozdro i powodzenia
Predator Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 bardzo glupi rodzaj modelowania wybrales :/ .... Sposob jest bardzo dobry wystarczy popratrzec na modele Squira ... Jesli mowimy o budowe ksztaltu samochod za pomoca splajnow i wycinaniu odpowiednich czesci za pomoca operacji boolen'a... Sam osobisvie robia autka ta metoda i uwazam ze jest swietna :)
Gość AcidBoyXL Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 zla nie jest ale pracochlonna, przekladajac to na efekt to na start nieciekawa metoda ale jak nie gonia chlopaka zadne terminy to spoko do nauki, sam od tego zaczynalem :D
David14 Napisano 26 Luty 2005 Autor Napisano 26 Luty 2005 jeżeli jest łatwjeszy poly modeling to od niego zaczne, jak skończe poly to spróbuje z liniami DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC
Szczupal Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 lepiej wejdz na http://www.3dpalace.com zarejestruj sie i ciagnij video tutoriale :)... Predator :Ja powiedzialem ze dla mnie to jest najglupszy rodzaj modelowania
David14 Napisano 27 Luty 2005 Autor Napisano 27 Luty 2005 mógł bys jeszcze raz podac tą strone bo niechce wchodzić
Lumpy Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 Jeśli interesują Cię tutoriale dotyczące samochodów to napisz do mnie albo do technoona na gg. Mój numer: 8172238
Rekomendowane odpowiedzi