Gość misiek_1x Napisano 30 Kwiecień 2003 Napisano 30 Kwiecień 2003 Witam! Razem z kumplem założyliśmy grupę, która będzie robiła gry. Niestety i ja i on jesteśmy programistami i nie umiemy zrobić dobrej grafiki. Dlatego wszyscy którzy są zainteresowani niech piszą na meila albo gg. Poziom zaawansowania nie jest ważny. Pierwszym naszym projektem będzie nawalanka.
Acid_19 Napisano 1 Maj 2003 Napisano 1 Maj 2003 Nie mam doswiadczenia w tworzeniu obiektow do gier.. ale chcialbym zobaczyc rezulaty waszej pracy i chetnie zostane TESTEREM (nie mylic z tosterem ;) )... Mam jakis taki talent do wykrywania buraków w grach więc polecam sie na przyszlość...
ftorek Napisano 7 Maj 2003 Napisano 7 Maj 2003 hej! na taka oferta jak powyzej nikt wam nie odpowie... - zrobcie pierw strone o projekcie, napiszcie cos wiecej - wtedy moze ktos sie skusi :) pozdro
ftorek Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 no to dawajcie, dawajcie - czekamy z niecierpliwoscia :)) ps. mam nadzieje ze nie jest to projekt w stylu: fabula - epicki rozmach inteligencja przeciwnika - dorownujaca ludzkiej grafika - jak w dumie trojce muza - jak na zywo itp, itd... juz kilka takich projektow widzialem - ambijce po sam xsiezyc, a wychodzilo 0 (slownie: nic, null, zero) pozdro i powodzenia :)
ftorek Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 aha i jeszcze jedno (bo zapomnialem) jak jestescie zainteresowani to sam szukam programistow do mojego projektu: duel - the final :)) jak jestescie interere to zapraszam: http://republika.pl/duel pozdro!
essair Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 Jeżeli gafika pójdzie w tym kierunku w którym idzie to będzie na co popatrzeć.
ftorek Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 no tak dzienx ale jak tak dalej poojdzie to nic z tego nie bedzie - bo gra z samej grafiki niestety dzialac nie bedzie... pozdro!
Gość _Kreska_ Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 Fajny ten bike, taki wipeoutowy klimat trzyma[piwo]
uncle Napisano 9 Maj 2003 Napisano 9 Maj 2003 a napisz cos wiecej o samej grze to moze i programista sie znajdze:) dobra ju widze co to bedzie:) total arcade - odpada w przedbiegach dla mnie;)
essair Napisano 9 Maj 2003 Napisano 9 Maj 2003 Mylisz się trochę. Będzie to gra(nawalanka) osadzona w świecie współczesnym. Na pocżątek wybierasz sztukę walki, narodowość, odpowiednie cechy itd. itp. Potem powoli stajesz się lepszy, wygrywasz turnieje, trenujesz. Sam wybierasz na jaki turniej jedziesz, kto będzie cie trenował. Będziesz mógł kupować ochraniacze, broń itp. Będziesz prowadził nie tylko walki jak w Mortal Kombat, ale wystawiał pokazy broni, będziesz robił kata. Styl walk w stylu arcade też jest przewidywany.
essair Napisano 9 Maj 2003 Napisano 9 Maj 2003 Cytuje: na taka oferta jak powyzej nikt wam nie odpowie... Chce powiedzieć, że znaleźliśmy grafika i to bardzo dobrego. Poszukujemy jednak ciągle grafików. Współpracujący dwaj grafikowie to nie to samo co jeden. Oto pierwszy model z gry autorstwa muhaho:
Gotham Napisano 9 Maj 2003 Napisano 9 Maj 2003 Hi, Ale żeście sobie wybrali rodzaj gry ;)... Czyli potrzebujecie cholernie utalentowanych grafików, bo pewnie mają się bić ludzie.... Tekstury.... Oj nie powiem ciężka robota. Ale to jeszcze nic... ANIMACJA. Do tego potrzebny był by już po prostu geniusz, bo o motion capture pewnie nie może być mowy z oczywistych względów... A kogo możecie dorwać? Jak się postaracie to możecie nawiązać kontakt z chętnymi i utalentowanymi grafikami z segmentu 14-18 lat. Tyle że tego nie dadzą rady wam zrobić... Bo jest to po prostu kwestia arcy trudna. Dlatego albo zmieńcie plany, albo niech to będzie bijatyka jakiś robotów (Gandamy czy cóś). A tak już zupełnie na początek to napiszcie soft do eksportu modeli z maxa i jakiś silnik aby było je widać... Potem zaprezentujcie to gdzieś a graficy na pewno się znajdą, w końcu każdy się chce wybić. A sygnał że potraficie dojść do takiego stanu na pewno dobrze będzie o was świadczyć. A i na koniec mojego wywodu. Pamiętajcie, że musicie potrafić się dogadywać z grafikami. Jeśli nie to skombinujcie sobie tłumacza, bo z natury programiści i graficy inaczej rozumują. Sam odeszłem od jednego projektu, bo szlak mnie trafiał podczas komunikacji z programistami (a wierzcie mi jestem bardzo cierpliwy)... Mieli talent do wysysania ze mnie jakichkolwiek chęci do pracy nad projektem.
essair Napisano 9 Maj 2003 Napisano 9 Maj 2003 Po co motion capture? Na początku będzie kilka pięści, kilka kopniaków, cios z obrotu, skok, kucnięcie. Potem coraz wiecej i wiecej. Chyba coś źle mnie zrozumiałeś. Gif będzie działał za jakieś 30 min :) To nie będzie trójwymiarowa gra.
sikham Napisano 9 Maj 2003 Napisano 9 Maj 2003 czemu nikt przenikt nie robi gier samochodowych ?????????? [piwo]
Gotham Napisano 9 Maj 2003 Napisano 9 Maj 2003 Originally posted by sikham czemu nikt przenikt nie robi gier samochodowych ?????????? [piwo] Programiści boją się niezwykle trudnego opisu fizyki.
sikham Napisano 9 Maj 2003 Napisano 9 Maj 2003 można sobie ułatwić życie sam kiedyś znalazłem gotowy engin gierki samochodowej z nawet fajną fizyką ( przyjemnie sie grało ) a jak ktoś się zna na programowaniy to można tu dodać tam odjąć i [wow] [piwo]
essair Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 Mówiłem że strona będzie i strona jest :) www.fighters.prv.pl - wszystko o The Way of the Fighters!
uncle Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 o jezu, wasz cel jest praktycznie niedoosiagniecia, nie wiem tekkena nie zrobicie , wiec nawet nie ma co sie mierzyc na taka gre macie jeednego grafika, spx :) chetnie bym sie moze i przylaczyl ale po 1. nie lubie takich gier:) a po 2. animacja mnie przeraza na tym poziomie jaki ti by byl potrzebny :) gl
essair Napisano 11 Maj 2003 Napisano 11 Maj 2003 Jak się chcecie dowiedzieć czegoś o projekcie www.fighters.prv.pl to wejdźcie na 19 w niedziele na czat tej strony!
essair Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 Dzisiaj w niedziele 17 maja odbędzie się o 19 na czacie spotkanie w sprawie twotf. www.fighters.prv.pl
vernae Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 czego uważacie że programiści boją się fizyki jazdy? owszem to trudne, ale jak ktoś jest tym zainteresowany to niech zajrzy na następny post. Tam nie m jenego grafika, są muzycy i 2 programiści.
strong Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 tia ja bymbyl zainteresowany grafe nawet ladna juz robie no i tera sie zaczalem uczyc troszke c++:>>> poczatki ale...nigdy w takim czyms udzialu nie bralem wiec trzeba sprubowac:>. jesli chcecie to napiszcie na [email protected] to przesle wam moje screeny ...grafe... narazie
giorgione Napisano 4 Listopad 2003 Napisano 4 Listopad 2003 Przecież nie musi to być mistrzostwo świata:D Nie dajcie się omamić - róbcie ta grę - bo przynajmniej się czehoś nauczycie - a moze to być kupa dobrej zabawy:D Pozdr Giorgione
Rekomendowane odpowiedzi