Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Poszukuję wszystkiego co pomoże mi poznać program do modelowania postaci, jakim jest POSER 5.

Proszę o tutoriale dla początkujących.

Szukałem wszędzie w necie i znalazłem, ale nie dla mnie, wszystko dla śr.zaawansowanych. Wiem, że na rynku jest książka, ale kosztuje ponad 60zł i do wersji 4.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

poser nie jest programem do modelowania :| Co najwyżej do edycji dolaczonych modeli...

Napisano

ta ... najbardziej znienawidzony program przez grafikóf ;] jak ktos zobaczy model z posera w twojej scenie to jak zwykle pomysli ze poszedles na latwizne

naucz sie maxa , modelowania w nim a nie zajmujesz sie jakimis poserami ...

Napisano

Marcin - nie do końca. Do momentu kiedy poserowa postać nie jest głównym elementem sceny, a "zapychaczem miejsca" to niech sobie będzie. Mnie krew zalewa, gdy ktoś umieszcza model z posera jako "postać 3d" ;)

Napisano

Dziękuję za wypowiedzi. Tak więc panowie, co byście poradzili początkującemu "grafikowi". Od czego zacząć, mając do dyspozycji takie programy jak: 3ds max6,Cinema 4d 8.5, Alias Maya v6, LightWave 8.0, Vue 5 Esprit. Z jakich pomocy kożystać? Proszę nie pisać bym poznał photoshopa i corela :) , bo i takie odpowiedzi miewałem, a programy te znam.

Napisano

Hehe, leć na maxa ;) a będziesz mieć tonę materiałów pomocniczych nawet w języku polszym.... ;)

A tak w ogóle to na początek najlepszy jest wingsiak (przy czym to tylko modeler), dobrze uczy podejścia do modelowańska, potem spokojnie można siadać do dowolnego softu i tylko rozwinąć podejście o narzędzia w danym softcie preferowane.

Napisano

Gotham - dokladnie ... ja mysle ze Wingsiu jest najlepszy na poczatek ... ;] przynajmniej nie mozna odrazu isc w rendering i walic ochy achy na boxa ze skylightem ;]

to przynajmniej skupi cie na modelowaniu ... a gdy juz bedziesz wiedzial o co chodzi to mozesz to sobie spokojnie wykozystac w maxie

ale i tak z zycia wiem ze nie zrobisz jak ci radzimy tylko jak ci podpowie intuicja ;] takze powodzenia

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.