Gith Napisano 1 Maj 2003 Napisano 1 Maj 2003 Greetings! Mam taki maly problem... Mianowicie gdy renderuje cos z wlaczonym GI - ten nie uwzglednia BUMP MAPPINGu. Zupelnie jak by nie istnial... W MAT. Editorze wszystko jest pieknie a jak przychodzi rendering.. gladziutko, a mnie krew zalewa :| O coz moze chodzic? Pozdrawiam Gith
Gith Napisano 2 Maj 2003 Autor Napisano 2 Maj 2003 Render z GI i dwoma swiatlami (od razu mowie ze bez swiatel tez tak jest): Parametry: I wyglad:
Garret Napisano 3 Maj 2003 Napisano 3 Maj 2003 Witam A masz dobrze ustawione mapowanie teksturki?? Albo włączone na sferze czy geosferze \"generate maping cordinates\"? Pozdrawiam Garret Bywajcie!
Gith Napisano 3 Maj 2003 Autor Napisano 3 Maj 2003 Qrcze, teraz to w ogole Max nie chce mi sie uruchamiac :( Cos namotalem... Z \"Generate Mapping Coords.\" nie probowalem ale nie wiem czy to cos da... Material, jak juz zdazyliscie zauwazyc jest z Mat Lib\'a fR\'owego - organics.
Gith Napisano 3 Maj 2003 Autor Napisano 3 Maj 2003 No i jak mniemalem nic nie dal... to mnie zaczyna denerwowac.. [pomocy] Ciag dalszy: Otworzylem jedna z testowych scen Cebasu, przedstawiajaca dwie metalowe kulki... podsrubowalem troche Bump, zeby byl lepiej widoczny i... jest! [...] Zrobilem reset maxa i kolejna scenke... dziala... sluchajcie to jest naprawde dziwne! [co?] [...] Laduje stara scenke... tez dziala.. Dobra poddaje sie. Nie wiem o co chodzilo. Grunt, ze dziala. Po raz kolejny potwierdzila sie teoria - \"Komputer to zupelnie nielogiczne urzadzenie...\" Ehh, ciekawe co bedzie potem, az strach pomyslec... bedzie renderowac pol sceny, albo w trybie wireframe, choc ten bedzie wylaczony... No nic... dzieki za pomoc Pozdrawiam Gith P.S. Co do nie uruchamialnosci Maxa... tez wlaczyl sie po \"ktoryms z kolei\" wlaczeniu kompa... [mruga]
Rekomendowane odpowiedzi