GrafMax Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Czy ktoś może mi odpowiedzieć na następujące pytanie? Czy w Maxie można zrobić tak, aby przypisać texturom obiektów filtry z photoshopa, tak aby podczas renderingu max wykonał filtrowanie na fragmencie obiektu? Na przykład wykorzystując Material Effects Chanel?
Lucas Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Efekty z Photoshopa można dodać w Videoposcie, ale czy da się to robić bezpośrednio texturom to nie wiem.
GrafMax Napisano 6 Marzec 2005 Autor Napisano 6 Marzec 2005 Lucas a możesz mi powiedzieć jak to zrobić? Szukałem tego w Videoposcie, ale nie umiem znaleść.
GrafMax Napisano 7 Marzec 2005 Autor Napisano 7 Marzec 2005 wielkie dzięki! juz ściągnąłem, jeszzce nie testowałem. mam nadzieje ze osiągne dzieki temu to, co chce, po obróbka klatka po klatce w PS jest męcząca.... Pozdrawiam
GrafMax Napisano 7 Marzec 2005 Autor Napisano 7 Marzec 2005 hmm, dziwny ten User-Defined Filter. połapaliście się we wpisywaniu liczb do tych wszystkich pól, bo ja sie pogubiłem. Chciałem osiągnać efekt Color HalfTone, czyli efekt rastra. Czy ktoś wie jak to zrobić?
GrafMax Napisano 10 Marzec 2005 Autor Napisano 10 Marzec 2005 O rany! Nic z tego nie rozumiem!Kto napisał ten plugin, matematyk-fanatyk? :( Jest w takim razie jakaś wtyczka user-friendly, która to poprostu obliczy? Bo ta przypomiona raczej jakieś liczydło, a mnie by chodziło raczej o kalkulator. Pomóżcie prosze, to ważne.
GrafMax Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 właśnie przeglądam stronę firmy Cebas i wpadły mi w oko, dwie wtyczki do maxa. FinalToon i GhostPainter 2.1, może dzięki którejś z nich uda mi się renderować z rastrem. Czy mieliście jakieś doświadczenia z tymi wtyczkami? Wiecie coś o nich ?
GrafMax Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 a może wiecie jak toi zrobić w Combustion? POMOCY, Proszę !! :(
Reanimator Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Mam prosbe, narysuj mi jak chlop krowie na rowie jaki efekt dokladnie chcesz uzyskac, bo nie chce mi sie zgadywac ;P Czy chcesz ten raster plasko, jakby prostopadle do kamery, czy raster ma sie normalnie ukladac na obiekcie?
GrafMax Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 Płasko, zupełnie płasko :) Załączam obrazki
Rekomendowane odpowiedzi