Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam,

chce zrobic tak zeby po kliknieciu na obiekt flasha wykonal sie skrypt java, konkternie chodzi o otwarcie obrazka w nowym oknie bez paska adresu i reszty pierdol.

wpisalem linijke skryptu java we flashu no i otwiera mi sie okienko z obrazkiem tylko ze pod nim jest smiec tzn. drugie okienko w ktorym w pasku adresu jest wlasnie ten fragment skryptu z flasha :/

jak to zrobic (moze byc inna metoda) zeby tego dodatkowego okenka nie bylo?

z gory dzieki...

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dokładnie nie powiem jak to zrobic, ale z tego co pamietam skrpyt javy musi byc zamieszczony w pliku .htm, a action script musi się tylko do niego odwoływać. Mam nadzieje, że to coś pomoże ;)

Napisano
  • Autor

robie tak:

mam przycisk a w nim wpisane

getURL ("pokaz.html");

w pliku pokaz jest JS ktory ladnie wyswietla mi okienko z obrazkiem bez paska adresu i reszty smieci, problem w tym ze pod obrazkiem jest puste okno "pokaz.html" :(

juz wiecie o co mi chodzi, miniaturki we flashu a pozniej normalny obrazek, moze znacie jakis inny sposob.

jak przekazac parametr z flash'a do JS?

pomozecie?

Napisano

Musisz wywolywac plik html tak jak napisal Aleksander. Swoim sposobem w ogole nie komunikujesz sie z Java Script.

podsumowujac:

html:

<br />
<!--<br />
function displayWindow(url, width, height, nazwa) {<br />
		var Win = window.open(url,nazwa,'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,scrollbars=no,menubar=0,toolbar=0' );<br />
}<br />
//--><br />

flash:

getURL ("javascript:displayWindow('pokaz.html',800,600)");

Napisano
  • Autor

dzieki za pomoc, ten problem juz z glowy :)

pojawil sie nowy, jak klikne to ladnie otwiera mi sie okienko z obrazem ale flash zatrzymuje sie w okienku glownym i po zamknieciu obrazka flash toi w miejscu na ostatniej klatce do momentu az sie na niego najedzie :/ co zrobic zeby sie odegral dalej??

Napisano

Mozesz to wrzucic na siec? Albo podaj dokladnie jak wywolujesz nowe okno. Pierwszy raz slysze zeby flash sam stawal w miejscu. To nie jest normalne ;)