Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dopiero zaczynam swoją przygodę z 3ds max. Zainstalowałem 3ds max 7, nie wiem dlaczego, ale część materiaów z Mtl Library nie działa - nie mogę je wsawić na przedmiot. Jescze jedno pytanie: Czy jest taka możliwość w 3ds max żeby interaktywnie poruszać się w scenie, tzn. czy jest jekiś programik dodatkowy w którym za pomocą strzałek mogę poruszać się w świecie 3d?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

masz zainstalowanego brazila? bo jak tak to musisz w ustawieniach rendera assing renderer i tam oblokowac material editor i zmien dzial

Napisano

poruszanie w scenie (FPP Engine) to jest "walk trough" ... zbinduj sobie ta funkcje pod jakims przyciskiem

Napisano
  • Autor

Ale sama funkja "walk through" to za mało, żeby smemu poruszać się po scenie za pomocą kursorów na klawiaturze i w dodatku na komputerze na którym nie ma zainstalowanego 3ds maxa. Nie wiem czy jest możliwość stworzenia takiego filmu w którym ja steruje kamerą bez zainsalowanego 3ds maxa?

Napisano
  • Autor

Interesuje mnie to czy 3ds max posiada jakiś dodatkowy moduł za pomocą którego można otwierać jego pliki i np. pruszać się w tej przestrzeni za pomocą krsorów ???

Napisano

max nie ma lae jest wiele programów z nawet dobrymi silnikami było juz o tym chyba w dziale gier ale nie jestem pewien, poszukaj

Napisano

Witam!

Być moze nie rozwiąże to twojego problemu, ale.... czy słyszałeś o programie Plasma???

Plasma od Descreet'a - świetny program, możliwości i interfejs bardzo zbliżony do samego maxa 4 z tą różnicą ze program dedykowany jest dla Flasha - mozna to sobie wyobrazić, biorąc przykładową scene z maxa i animujac ja nie do avika lecz do flasha.

Dążąc do sedna sprawy, zaintrygowała mnie pewna scena - rekinka w shockwavie. Tak, rekinek sobie pływa a interakcja polega na jego obrotach za pomocą myszki w dodatku na stronie www!

W helpie - tutorialach - odkryłem mozliwosci znacznie wieksze, ale musisz miec directora - w plasmie tworzysz wiatraczek z przyciskami a w directorze tworzysz zdarzenia dla jego przycisków i tak umieszczony na www - ktos kliknie na przycisku - to załączy wiatraczka, albo go wyłączy - nie wspominając ze obiekt jest w pełni 3d.

Pozdrawiam!

Napisano

hi, dobra rada, abstrachuja od tematu..... stary zanim ja zaczalem "byc" na forum to pzrerobilem 2 ksiazki i wszytki maxowe helpy i tutoriale _ TOBIE TEZ TO GORACO POLECAM ! ! ! BEZ TEGO ANI RUSZ,,,, bo tak zamiast robic w maxie bedziesz wlazil na forum i marowal czas !> uwiez mi...