malinpawel Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Jestem poczatkujacy w 3dsmax mam zainstalowana wersje 5.0 i od 2 miesiecy probuje praktycznie poznac zasady dzialania w tym programie. Postanowilem przedstawic efekty mojej pracy i oczekuje na cenne uwagi. Projekt kuchni ktora mam zamiar wykonac w praktyce jest w trzech ujeciach. malinpawel.
KLICEK Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 modele bez zastrzezen ale swiatlo lezy :/ , textury musisz koniecznie zeskalowac na podlodze bo jedna kafelka wyglada na wieksza odemnie ;) do tego textureczka na stoliku i tych szafkach :) ogolnie nie jest zle , jest dobrze pomimo kilku malych bledow ktore da sie szybko wyeliminowac :) czekamy na updejt
malinpawel Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 Dzieki za szybka odpowiedz. To ze swiatlo lezy to faktycznie wiem ale nie moge sobie jakos z tym poradzic. problem w tym ze musi byc uzyte swiatlo punktowe (spot). mam problemy z dopasowaniem parametrow. jest uzytych 6 zrodel swiatla stad te problemy. co do skalowania tekstur to niezauwazylem i zaraz zrobie update.
F'Uriel Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 no nawet fajne, niektore tekstury sa albo za duze albo troche rozmazane, tez nie jestem pewien ale chyba niektore rzeczy sa troche scisniete :)
malinpawel Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 no tak tylko ze nie mialem skad wziac ladnych tekstur moze znacie jakies stronki
malinpawel Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 No troszke jeszcze nad tym posiedzialem i poddaje ocenie najnowsze wyniki.
Ferdkowaty Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Modele fajne ale troche prześwietliłeś obrazek na blacie i podłodze, ciekawi mnie skąd tam wzięło się takie ostre światło. No i oczywiście popraw tekstury
malinpawel Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 No coz jezeli chodzi o materialy to moim zamiarem jest to zeby nie byly plastikowe lecz zachowaly w jakims stopniu fakture drewna. Swiatla natomiast - jest uzyte kilka swiatel punktowych "spot" postaram sie cos z tym zrobic i zamiescic update z poprawionymi cieniami i jasnoscia.
yasser Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 kamera ci sie przewróciła trochę na jednym obrazku, jak na 3 miesiące jestem pewien podziwu, bardzo ładniaste :)
wizz Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Ja dodam tu tylko tyle, że bardzo fajne :] tylko coś mi sie zdaje że niektóre elementy coś grube są :/ ścianki powinny byś cieńsze ( tak mi sie wydaje ) ale co ja tam wiem jak tez jestem początkujący :|
malinpawel Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 wszystke wymiary sa rzedczywiste i w odpowiedniej skali. poprostu takie sa wymagania projektanta - mojej kochanej zony.
upsilon1 Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 mnie sie bardzo podoba jesli chodzi o jakosc do stopnia zaawansowania urzytkownika :) moznaby sie przyczepiac, ale jestem pelen podziwu dla wlozonej pracy :)
golum Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 no ja w sumie nie siedze w tym dłużej...i nie twoże takich rzczy z braku czasu...model mi się podoba...pomysł mniej i oświetlenie rzeczywiście średnie:/
Rekomendowane odpowiedzi