Napisano 16 Marzec 200520 l Witam potrzebuje zrenderować scene w b. wysokiej rozdzielczości przynajmniej 10000 x 5000 scanline i brazil nie akceputje takich rozdzielczości - jak temu zaradzić ? pozdro
Napisano 16 Marzec 200520 l 1. wpisz w google "fastdetect /3GB" i postepuj wedlug instrukcji 2. jesli 1 nie zadziala to max > customize>preference>rendering>bitmap pager>ON
Napisano 16 Marzec 200520 l a dokladnie to sobie zmien plik boot.ini na to co ponizej [boot loader] timeout=5 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional 3GB" /fastdetect /3GB multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect a nastepnie zrestartuj system wybierajac opcje 3GB przy bootowaniu. tylko usun spacje w trzeciej linijce w "windows". nie wiem czemu ale vb wstawia tam spacje.
Napisano 16 Marzec 200520 l :0, ja sie nie wtracam - specjalista przemowil :P....- serio nie znam sie na tym,,,
Napisano 16 Marzec 200520 l Autor aaa - racja - bitmap pager powinien wystarczyc - zaraz sprawdze heh - sam kieys uzywalem tego przy skomplikowanej scenie - zapomnialem o tej opcji wielkie dzieki :-) PS - skąd wiedzialeś że mam XP ??? :-) :-) zadzialalo
Napisano 16 Marzec 200520 l ale sprawdz najpierw trick z boot.ini. bitmap pager mocno spowalnia caly rendering. 3gb w boot.ini przydziela wiecej systemowego pliku wymiany dla pojedynczego procesu. edit: oczywiscie renderuj tez do pliku z wylaczona opcja rendered frame window. zaoszczedzisz ramu.
Napisano 16 Marzec 200520 l Autor poszlo a tak z ciekawosci - da sie zapodać wiecej niż 32768x 32768 ??