Napisano 17 Marzec 200519 l Witam, oto kolejna praca z Serii "Wizualizacji" :D Tym razem to normalny szary (jeszcze)domek z ogrodeczkiem i brama. Domek nieoteksturowany jeszcze i plot troche niewymiarowy :) czekam na ocene i sugestie :)
Napisano 17 Marzec 200519 l moim zdaniem masz zwalone proporcje (płot > dom) No i specialnie niewyglada to dborze. Nie chce Cię zniechcac, tylko pisze moja opinie
Napisano 17 Marzec 200519 l no proporcje do wymiay albo ja jestem ślepy pozytym troszke skromnie --Edit-- Pisaliśmy jednocześnie
Napisano 17 Marzec 200519 l Jak juz pisano - proporcje. Daj render domu stojacego na jakims gruncie, zmien oswietlenie to wtedy sie pomysli :P. Pzdr
Napisano 17 Marzec 200519 l Przyłaczam sie do moich poprzedników i rowniez stwierdzam ze proporcje są złe i niestety model tego domku trochę skromny.
Napisano 17 Marzec 200519 l Autor nad plotem trzeba faktycznie popracowac, ale narazie skupie sie na domku, narazie wyglada jak mowicie skromnie i troche biednie, mysle co dodac, moze jakies sugestie
Napisano 18 Marzec 200519 l mhmm sugestie ... dobrze by bylo gdyby w powierzchnia domku byla troche wieksza niz przecietnego mieszkania :) narazie wyglada to tak jakby na parterze byl salon a na gorze jakas malenka lazienka i ew schowek na buty :) za malo przestrzeni w domku sie wydaje ;] PS. czy brama wjazdowa do garazu nie powinna byc tam gdzie brama wjazdowa na posesje ? musialbys za kazdym wiazdem czy wyjazdem siac nowa trawe ;) przemysl prace i popraw co trzeba ... moze jakies zdjecia ... projekty ... szkice ... nasuna ci ciekawe pomysly pozdro
Napisano 18 Marzec 200519 l Autor Maly Apdejt, nie wiem czy podazam w dobrym kierunku :P trzeba tu sporo zmienic... i wogole jak na to patrze to se mysle ze cos jest nie tak....
Napisano 18 Marzec 200519 l hmm widze ze ciezko ci idzie :) ale wazne ze sie starasz i pracujesz nad tym ... zaznaczylem ci pare wielkosci ktore powinny cie naprowadzic na zlapanie jako takich proporcji ... nie numerowalem strzalek ale chyba mniej wiecej widac o co mi chodzi ... drzwi od gararzu zaledwie ciupke szersze niz wejsciowe ... okno na pietrze wysokosci drzwi wejsciowych ... okno na pietrze lezy na podlodze (pomysl o malych dzieciach) taras zupelnie padaczka :) balustradka po lydke. Okienka w gararzu takie ze nawet reki bys tam nie wlozyl. dlugosc gararzu taka jak dlugosc czesci mieszkalnej domu ... a ta 2ga powinna byc zdecydowanie wieksza :) chyba ze mieszkaja w gararzu ... itp itd ... przemysl ten projekt pod wzgledem funkcjonalnosci ... masz juz tyle punktow odniesienia ze ho ho :) sprobuj sobie polyzc na plasko ... i zobacz jaki faktycznie duzy jest ten domek ... :) (za maly) tzn ma za mala powierzchnie a nie jest za niski ... napewno dasz rade ... pozdrawiam
Napisano 18 Marzec 200519 l eh czy ty wogle pracujesz w jednostkach metryki ? czy na standardowyuch jednostkach maxa ? pare danych standardowa wysokosc pomieszczenia od podlogi do sufitu to 2,6 m lub 2,8 jak kto woli w takich domkach sciany elewacyjne (te zewnetrzne) po 30 cm (u ciebie to po amerykansku pewnie ;]) plyty dzeilacepietra to tez 30 cm ... plyta dachowa jest grubsza ... chyba 40 cm wystarczy ... drzwi powinny miec 2 m wysokosci i 90 cm szerokosci okna : wysokosc 140 cm ... i ich dolna podstawa jest 90 cm od podlogi ... i konczy sie 30 cm nad sufitem ... moze to cie troche nakieruje ... obserwuj duzo ... zobacz jak u ciebie to wyglada no i PRZELACZ na jednostki metrow i nie pracuj na genetic units ...