Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

uzywam SolidWorksa do modelowania czesci i innych inzynierskich zabaweczek.. przeimportowalem rysunek do 3dsmaxa... ale jedyny format w kotrym moglem zapisac z Solida do 3dmaxa byl IGES (*.igs).... otwieram w 3dmaxie.. i niedosc ze potwornie dlugo mi mlucil prosty element.. to na dodatek nie wszystkie powierzchnie sie zachowaly.. przerzucalem aby sobie wyrenderowac cos ladnego.. tak samo jest z AutoCADem... przewalam rysunek do 3dsmaxa.. i narazie nie udalo mi sie z nim za wiele zrobic... cos dziwnego sie dzieje z powierzchniami.. Wiecie o co chodzi, i jak temu zaradzic?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nurbsy w maksie to prowizorka wiec iges odpada.

solidworks nie eksportuje *.stl? max ma dobry importer do tego formatu.

mozna tez na okolo uzyc rhino, zaimportowac iges i wyeksportowac *.stl lub *.3ds.

Napisano
  • Autor

faktycznie z formatem stl jest duuzo lepiej :) nie mam problemu narazie.. wczesniej sie nim nie bawilem..

W takim razie mam inne pytanie.. skoro juz dobrze sie importuje to co mam zrobic aby jakos zautomatyzowac proces importowania elementow.. bo w SolidWorksie zrobilem bardziej skomlikowane zlozenie a format stl zapisuje wszystkie czesci z tego zlozenia do oddzielnych pliczkow ktore potem reczenie importuje w 3dsmaixie... jest jakas funkcja aby to przyspieszyc? bo importowanie 100 czesci jest dosyc pracocholonne :) pozdrawiam!

Napisano

przyspieszyc to moze jedynie eksport kilku elementow na raz ale jak zauwazyles efektem jest wtedy jeden obiekt stl.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.