Napisano 18 Marzec 200520 l To mój pierwszy statek. Mam zamiar podejść do tego bardzo poważnie i będę nad tym siedzieł tak długo, aż osiągnę to, co zaplanowałem. Mam nadzieje, że będziecie mnie wspierac... troche :D
Napisano 18 Marzec 200520 l otóż własnie - kLiper :] sam model... no nie bardzo wiem, co napisac. moze poszperaj po necie, poczytaj ksiazki na temat, obejrzyj plany okretow/zaglowcow i wtedy, jesli nie wzorujac sie nawet na konkretnej jednostce, to choc ogolnie poprawnie przedstaw stateczek :) reling zrobiles zbyt wysoki i watpie, zeby skladal sie z takich "nog od stołu" ;] to byly przedluenia wręg, wiec przekroj powinien byc kwadratowy. wogle... znów marudzę, ale od strony technicznej z zadnej strony to klipra nie przypomina, ale to przeciez nie mnie osadzac - jesli sprawia to Ci przyjemnosc to ja milkne :D pzdr.! ;)
Napisano 18 Marzec 200520 l Autor Spox... wzoruje się na kliperze, ale raczej nie mam zamiaru wiernie odzwierciedlać jednostki, chodzi mi o końcowy efekt. Na planie klipera buduje, a dostane pewnie okręt piracki, ale jeszcze dużo przede mną :D P.S. dzięki za wykrycie blednu w pisowni kLiper
Napisano 19 Marzec 200520 l Pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to powtarzalnosc 'kolumienek' przy (jak to sie zwie? reling? ;))) ) przy tym czyms po bokach, zeby ludziki nie spadaly, w kazdym razie jazysz :D Calkiem poza tym to bomba ;] Zadko widuje sie tu statki wiec powodzenia, szczegolnie z woda ;] Edit: Mam wrazenie ze narobilem tu jakis bledow ortograficznych, ale nie moge sie skupic - pozno jest. Moze jutro zrobie korekte :D
Napisano 19 Marzec 200520 l Moze byc fajne :] Lubie takie klimaty. O stateczku narazie nic nie powiem poczekam na upload :] mysle ze nastepnym moim projektem rowniez bedzie Średniowieczna MArynarka Wojenna :] hihihih pozdrawiam
Napisano 19 Marzec 200520 l Autor To mamy update'a. Troche zmieniona perspektywa... Liny jeszcze musze dorobić... :D
Napisano 19 Marzec 200520 l Przede wszystkim zeby uzyskać jakiś realizm dodaj fale ktore rozbijają się o burty okrętu bo teraz to jest poprostu statek wlozony w boxa z texturą wody, i to słońce strasznie daje po oczach, przy zachodzie tak mocno raczej nie świeci.
Napisano 20 Marzec 200520 l Moim zdaniem nie pasuje tutaj pierwszy pierścień od słońca i wciąż słońce jest za jasne jak do tak ciemnej sceny, teraz nie jest juz duzo widać, sproboj wrocić do tej koncepcji i popraw tylko tło nieba.Ale to tylko moje zdanie.
Napisano 20 Marzec 200520 l zagle do poprawy - nie widac ze sa z plotna, przeciez on plynie pod slonce, powinny byc polprzezroczyste(albo 1/4 przezroczyste :P) - moze okazja do pobawienia sie SSS??? scenka nie tyklo zrobi sie bardziej realistyczna, ale i sie rozswietli ;)