Napisano 19 Marzec 200519 l takie ptanko ... załóżmy ze zweldowaliśmy 2a wierzchołki z rownoległych do siebie płaszczyzn. i chcemy te płasszczyzny generalnie połączyć. zbliżamy dwa następne ... ale jak wiadomo ciagną sie za nimi krawędzie prowadzące do już zweldowanych vertexów. no i weldujemy te co mają ostatecznie połączyć 2ie płaszczyzny i krawędzie nam sie ze sobą pokrywają... CZY : zostaną nam 2ie płaszczyzny połączone z połączonymi wierzchołkami i szwem składającym sie z jednej krwędzi czy z 2ch ?
Napisano 19 Marzec 200519 l naturalne jest że jeżeli zweldujesz 2 wierzchołki to łączące je krawędzie też się zweldują, to logiczne, no bo spróbuj przez 2 punkty przeprowadzić więcej niż jedną prostą :)
Napisano 19 Marzec 200519 l Autor oj .. ja pamietam że max takie rzeczy potrafił kiedyś :) ... powaga .. wolę spytać. Dzieki. P.S. własnie czytam trochę tutków i ten wstęp z onno van Braa. i pomyślałem że sam odpalę maxa i posprawdzam to co mi się niezgadza. Jak np ten weld. wiele postów na pytania newbie padało poczytaj help z maxa. Czy tam są tutoriale pisane też ? bo jedyne co znalazłem , to pliki w katalogu tutorials.