Napisano 23 Marzec 200520 l normalnie nie myślałem że jest to TAKIE trudne. Uzbrojony w mase tutoriali , wielu minut video , wszystko wydawało sie być proste na maxa. Okazuje sie że nie. :/ Oto w sumie początek BMW x5. Wszelkie krytyki mile widziane. Również wskazówki co do np pozbywania sie wilokątów lub 3 kątów. Choć w wielu MEGA prackach (BMW 9 , Porshe-chyba) widziałem takowe bez negatywnego wpływu na siatke.
Napisano 23 Marzec 200520 l Chybza za duzy meshsmoth, a gdzie szyby, kanty, cala prawa strna i jej profi...jak na poczatek moim zdaniem zly samochod wybrales. do pozbywania sie jest np: weld.
Napisano 23 Marzec 200520 l Autor A ! czy najpier chmferuje , a potem wycinam / wciskam szyby , czy najpierw usuwam , a potem chamfer ? smoth chyba na 3 interlinie był a jeszcze nie chmferowałem . Co chcesz tu targetować? ed. oki ide spać... tu co udało mi się popchnąć mam nadzieję do przodu
Napisano 23 Marzec 200520 l Do przodu, do przodu, jeszcze tylko jakbyś jeszcze ztargetował ten trójkąt na szybie.. Ale z tego cos będzie ;)
Napisano 23 Marzec 200520 l Meshsmooth nie lubi polygonow wiecej niz z 4 kątów ... popatrz na lampę ... tam masz 12 wertexowy polygon ... (był w pierwszym poscie ;]) z optymalizuj siatke tak aby kazdy polygon trzymal sie mniej wiecej 4 wertexow ...
Napisano 23 Marzec 200520 l Dodaj linie zaznaczona na czerwono. Pokaz mi zblizenie przedniego swiatla, bo cos sie tam dzieje - bardzo zlego :P. Ms'a daj sobie na 2x - wiecej nie ma co ... Pzdr
Napisano 23 Marzec 200520 l rzcezywiście jest to trudne, musisz jeszcze dużo popracować, pozbądź się koniecznie trójkątów, pięciokątów i 5+kątów, będzie dobrze, jak chcesz to możesz w MS zmniejszyć wartość smoothness pozdro
Napisano 23 Marzec 200520 l mam zapytanie...poniewaz jestem poczatkujacy mogłbys napisac jak robic drzwi zeby po nadaniu mesha sie nie psuly..poki co model ok..oby tak dalej
Napisano 23 Marzec 200520 l Autor Panowie , 1. dziękuję Wam BARDZO 2. Arek: myślałem że trójkąta się pozbęde jak usunę szybe , albo jak ją wytnę- nie wiem co najpierw trójkat czy szyba 3. Marcin: mowisz od środka licząc ? :( chyba jest tamjeden "dziwny" ale aż 12lolkowy to nie jestem :D 4. Lt.Knysha: oto zblizenia i komentarz. co do rogu rogu lampy , to fakt sa tam wolne , ale to tylko dla tego ,że jeszcze nie wiem jak je pociąć żeby było dobrze. Co do tego cięcia .. O MAN :) , nawet nie wiesz jak mi go brakowało :), raz-naprawi wycinanie okna , dwa , przy słupku mniej sie popieprzy , trzy-mogę powyginac bardziej mache z przodu. Martwi mnie tylko że z tyłu jak nie pociągne tego cięcia do końca też bede miał jakś jatke - choć już amm nie mała. Co do zlikwidowania 3kacika z boku - to samo co myslałemz przednią szybą. Nie wiem jaki jest następny krok , więc przypuszczałem , że wytnie się z szybami bocznymi. Nawet tak tnąc znow powstanie poly wielokąt :/. 5.IpShinoda: z meshem racja , ale jak na mesh 2 , na przodzie przy grilu robi się nie wesoło, dopiero 3 to wygładza. 6.Miwt: " jak robic drzwi zeby po nadaniu mesha sie nie psuly" co masz na myśli ? :( , Co się nie ma psuć? jeszcze nie mam drzwi , może już wiesz ze mi się coś będzie psuło , to fajnie że to poruszyłeś :D. Bardzo dziękuję za komentarze Kuba.
Napisano 23 Marzec 200520 l tak bedzie jeszcze gorzej ;) Jim mee unikaj trój i wiecej niż 4 kątów siatka z samuch kwadratów to rzecz prawie niewykonalna 3kącik tu i tam niezaszkodzi ale 6kąty to przesada ;)
Napisano 24 Marzec 200520 l Autor Arek , tam chyba powstaną wtedy 5 kąty .. nie wiem co lepsze .. a to wiem .. nie wygląda za prosto "_ Ipshinoda .. ale to mądre :) , dzięki :D
Napisano 26 Marzec 200520 l :}Jim mee dobrze ci Idzie. Troszke niedociagniec ale jak na 1 raz jest okey. Bedzie dobrze - trzeba troszke posiedziec.
Napisano 26 Marzec 200520 l Autor Kurde :| , dostałem pochwałę z inicjatywką, a ja postanowiłem wymodelować jeszcze raz od początku :(. Tym razem będzie lepiej ...