Dr. eA Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 Tak jak w tytule, czyli gl. bohater komiksowy panow Rosinskiegi i Van Hamme. Mam duzy sentyment do tej postaci dlatego tym bardziej bede ja chcial wykonac na wysokim poziomie. Problem w tym ze nie wlaczalem maxa od niecalego roku:) Nie obiecuje ze dokoncze ten projekt ale moze jak wrzuce tu posta to bedziecie mnie motywowac. Poki co po jakis 8h pracy wydlubalem cos takiego.
KLICEK Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 oko + luk brwiowy u postaci wyglada troszeczke inaczej i tjw. narazie bardzo fajnie, czekam na wiecej a i witka na forum po przerwie :)
Tomek Kosiorek Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 postaraj sie prosze-to wg mnie najlepszy komiks:)
Tores Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 Ja bym zwęził czubek nosa bo trochę kulka się zrobiła i zmniejszył odstęp między nosem a wargą górną. Kąciki oczu od strony ucha bym opuścił w dół no i te uszy są inne. Ale jak dodasz jeszcze włosy to myślę, że będzie go przypominało bo w tej chwili nie rozpoznał bym go. No i może jeszcze wyraz twarzy zmienił bym.
Dr. eA Napisano 23 Marzec 2005 Autor Napisano 23 Marzec 2005 O uchu wiem, jeszcze troche je podrasuje, narazie jest zeby wogole cos bylo:) Co do oka to wydaje mi sie byc dobre, na zamieszczonym rysunku Y'on sie smieje i powieki sie inaczej ukladaja:) Tutaj jest jakis skan okladki z allegro, i troche widac http://img12.allegro.pl/photos/oryginal/44/4431/443197/44319701 Jak widac nosek tez jest kulkowy. Co do wargi to Toresie chyba masz racje. Jezeli chodzi o referencje komiksowe to problem jest taki ze kazdy rysunek jest troche inny i nieraz trudno to wyposrodkowac. No a wyraz twarzy...jeszcze nie wiem w jakiej scenerii go przedstawie. Mam koncepcje zeby kleczal przed Wladca Stworzycielem Swiatow, ale procz tej milion innych wiec jeszcze nie wiem jaki ten wyraz twarzy bedzie:) Tomek - zgadzam sie calkowicie. Dobry ten plugin w maxie 7 do wlosow i czy przede wszystkim dziala np. z brazilem? Bawil sie ktos tym? BTW: ale szybcy jestescie:) EDIT: Klicek, caly czas moja dusza byla z Wami:)
DarCon Napisano 24 Marzec 2005 Napisano 24 Marzec 2005 Ciekawy wybór postaci,szninkiel to jeden z najlepszych komiksów Rosińskiego ,powodzenia w dalszym modelowaniu PS: mimo wszystko jednak dla mnie najlepszym komiksem jest Thorgal :)
Tores Napisano 24 Marzec 2005 Napisano 24 Marzec 2005 Jezeli chodzi o referencje komiksowe to problem jest taki ze kazdy rysunek jest troche inny i nieraz trudno to wyposrodkowac. Mimo wszustko autorowi jednak udało się zachować jego podobieństwo wszędzie. Dobry ten plugin w maxie 7 do wlosow i czy przede wszystkim dziala np. z brazilem? Bawil sie ktos tym? Ja zrobiłbym je z polygonów, bo ma takie przypominające grube kosmyki, więc łatwiej będzie je wymodelować i zmienić fryz gdyby zaszła taka potrzeba.
Dr. eA Napisano 24 Marzec 2005 Autor Napisano 24 Marzec 2005 Ja zrobiłbym je z polygonów, bo ma takie przypominające grube kosmyki, więc łatwiej będzie je wymodelować i zmienić fryz gdyby zaszła taka potrzeba. Teraz dales mi zagwostke bo nigdy nie modelowalem wlosow....no ale w koncu poto jest wip zeby sie czegos nauczyc.
Dr. eA Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 Maly update. Zeby nie bylo ze juz zapomnialem o projekcie. Twarz uwazam za skonczona (chyba ze jeszcze cos znajdziecie) i dorzucam ulamek ubrania. Nrazie nie bedzie wlosow bo nie mam zadnego pluginu wspolpracujacego z brazilem (ew. v-ray ktorego chce i tak sie nauczyc), a wymodelowac nie wiem jak (moze ktos zna jakis tutek?).
Tores Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 Spoko. Myślę że jak dorzucisz włosy i parę zmarszczek na twarz będzie super.
thorgal Napisano 28 Wrzesień 2005 Napisano 28 Wrzesień 2005 mam nadzieje ze to nie jest koniec!! ja w niedalekiej przyszlosci zamierzam zrobic kilka scenek z thorgala..
Rekomendowane odpowiedzi