Napisano 23 Marzec 200520 l Tak jak w tytule, czyli gl. bohater komiksowy panow Rosinskiegi i Van Hamme. Mam duzy sentyment do tej postaci dlatego tym bardziej bede ja chcial wykonac na wysokim poziomie. Problem w tym ze nie wlaczalem maxa od niecalego roku:) Nie obiecuje ze dokoncze ten projekt ale moze jak wrzuce tu posta to bedziecie mnie motywowac. Poki co po jakis 8h pracy wydlubalem cos takiego.
Napisano 23 Marzec 200520 l oko + luk brwiowy u postaci wyglada troszeczke inaczej i tjw. narazie bardzo fajnie, czekam na wiecej a i witka na forum po przerwie :)
Napisano 23 Marzec 200520 l Ja bym zwęził czubek nosa bo trochę kulka się zrobiła i zmniejszył odstęp między nosem a wargą górną. Kąciki oczu od strony ucha bym opuścił w dół no i te uszy są inne. Ale jak dodasz jeszcze włosy to myślę, że będzie go przypominało bo w tej chwili nie rozpoznał bym go. No i może jeszcze wyraz twarzy zmienił bym.
Napisano 23 Marzec 200520 l Autor O uchu wiem, jeszcze troche je podrasuje, narazie jest zeby wogole cos bylo:) Co do oka to wydaje mi sie byc dobre, na zamieszczonym rysunku Y'on sie smieje i powieki sie inaczej ukladaja:) Tutaj jest jakis skan okladki z allegro, i troche widac http://img12.allegro.pl/photos/oryginal/44/4431/443197/44319701 Jak widac nosek tez jest kulkowy. Co do wargi to Toresie chyba masz racje. Jezeli chodzi o referencje komiksowe to problem jest taki ze kazdy rysunek jest troche inny i nieraz trudno to wyposrodkowac. No a wyraz twarzy...jeszcze nie wiem w jakiej scenerii go przedstawie. Mam koncepcje zeby kleczal przed Wladca Stworzycielem Swiatow, ale procz tej milion innych wiec jeszcze nie wiem jaki ten wyraz twarzy bedzie:) Tomek - zgadzam sie calkowicie. Dobry ten plugin w maxie 7 do wlosow i czy przede wszystkim dziala np. z brazilem? Bawil sie ktos tym? BTW: ale szybcy jestescie:) EDIT: Klicek, caly czas moja dusza byla z Wami:)
Napisano 24 Marzec 200520 l Ciekawy wybór postaci,szninkiel to jeden z najlepszych komiksów Rosińskiego ,powodzenia w dalszym modelowaniu PS: mimo wszystko jednak dla mnie najlepszym komiksem jest Thorgal :)
Napisano 24 Marzec 200520 l Jezeli chodzi o referencje komiksowe to problem jest taki ze kazdy rysunek jest troche inny i nieraz trudno to wyposrodkowac. Mimo wszustko autorowi jednak udało się zachować jego podobieństwo wszędzie. Dobry ten plugin w maxie 7 do wlosow i czy przede wszystkim dziala np. z brazilem? Bawil sie ktos tym? Ja zrobiłbym je z polygonów, bo ma takie przypominające grube kosmyki, więc łatwiej będzie je wymodelować i zmienić fryz gdyby zaszła taka potrzeba.
Napisano 24 Marzec 200520 l Autor Ja zrobiłbym je z polygonów, bo ma takie przypominające grube kosmyki, więc łatwiej będzie je wymodelować i zmienić fryz gdyby zaszła taka potrzeba. Teraz dales mi zagwostke bo nigdy nie modelowalem wlosow....no ale w koncu poto jest wip zeby sie czegos nauczyc.
Napisano 25 Marzec 200520 l Autor Maly update. Zeby nie bylo ze juz zapomnialem o projekcie. Twarz uwazam za skonczona (chyba ze jeszcze cos znajdziecie) i dorzucam ulamek ubrania. Nrazie nie bedzie wlosow bo nie mam zadnego pluginu wspolpracujacego z brazilem (ew. v-ray ktorego chce i tak sie nauczyc), a wymodelowac nie wiem jak (moze ktos zna jakis tutek?).
Napisano 26 Marzec 200520 l Spoko. Myślę że jak dorzucisz włosy i parę zmarszczek na twarz będzie super.
Napisano 28 Wrzesień 200519 l mam nadzieje ze to nie jest koniec!! ja w niedalekiej przyszlosci zamierzam zrobic kilka scenek z thorgala..