gregorjan Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 Chodzi mi o to a by zrobić aureolę;) Próbowałem dać target direct light i użyć na nim opcji bend, ale nic z tego czy jest jakiś sposób??
streaker Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 Nie w ten sposób, musisz użyć świecącego materiału na obiekcie, poszukaj na forum, bo ten temat był juz dziesiątki razy omawiany.
kurt_hectic Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 aureola> typowy obiekt do post produkcji!!! > albo filtry w maxie.....zapomnialem jak to sie nazywa :P. lub otwirasz w combustion, lub after effect i dodajesz glowa i inne (animacja .avi np.) a sama aureola..... ja bym zrobil tak : model z jasna texturka+ kilka plane z bardzo jasna texturka i kanalem alpha= poswiata, blask.
gregorjan Napisano 29 Marzec 2005 Autor Napisano 29 Marzec 2005 Ok...moim następnym problemem jest to iż kiedy nakładam volumatyczne światło(jest ono [że tak powiem] ciągłe), natomiast nakładając glowa, aby było trochę rozblaskujące okazuje się że glow pojawia się ale tylko jako rozblaskujący punkt-jak nałożyć glowa na całą powierzchnię światła?? Próbowałem tutka z neonem na 3dmax.pl ale jakoś nie działa.
rowr Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 eeee a moze cos na tej zasadzie OŚWIETLENIE I KONKLUZJA z tego tutka na samym dole http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs92/grzyb.html
Rekomendowane odpowiedzi