SimeN Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 A ja ze zniecierpliwoscia czekam na jakis wiekszy update :)
RA Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 No apdejt by sie przydal... np. ...lotnisko :P (joke)
lpshinoda Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 RA, wymodelować do tego lotnisko to całkiem dobry pomysł pozdro
Pinki Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 hmm.. fajne by bylo lotnisko. ale.. niech najpierw zostanie dokonczony model samego samolotu. Lepiej na poczatku bedzie on umieszczony gdzies w powietrzu midzy chmurkami :)
lpshinoda Napisano 17 Kwiecień 2005 Napisano 17 Kwiecień 2005 możan by nawet do tego sklecić całkiem fajną animke :] ale pomyślimy o tym jak model bedzię ukończony pozdro
Marvey Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Napisano 17 Kwiecień 2005 dobra dobra troche za wcześnie na lotnisko i jakąś animke jak napisałeś lpshinoda dziś mam pewien jubileusz związany z grafiką zgadnijcie jak dawno po raz pierwszy odpaliłem maxa ?? teraz robie łączenie skrzydła z kadłubem (już z 4-ty raz :)
RA Napisano 17 Kwiecień 2005 Napisano 17 Kwiecień 2005 Marvey, przemysl cos takiego: Dalbys jakies bardziej interesujace lotnisko + drobne zmiany w ujeciu i byloby. pozdrawiam
Marvey Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Napisano 17 Kwiecień 2005 przemyśle to ra niezły pomysł ale później na razie na pierwszym miejscu samolot
Marvey Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Napisano 18 Kwiecień 2005 dobra dodaje filmik (kamera kręci się dookoła samolotu) ~2,5 MB http://www.marvey.republika.pl/q.avi dobra wczoraj minął miesiąc od kiedy pierwszy raz uruchomiłem maxa
Marvey Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Napisano 18 Kwiecień 2005 siatki modelu http://xthost.info/marvey/q.jpg http://xthost.info/marvey/w.jpg
RA Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Zagesc troche siatke kadluba (by odpowiadala rozlozeniu vertexow w skrzydlach) boolen, uporzadkuj siatke, daj malego chamfera i efekt bedzie lepszy (nie mowiac o satysfakcji). ;)
Marvey Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Napisano 21 Kwiecień 2005 trochę mnie nie było ale już jestem wrzucam najnowszy render 14000 faces nove tło czy taki rozmiar oknien jest ok(to tylko przymiarka nie martwcie się)?? http://xthost.info/marvey/p.jpg
luisam Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 ogólnie nie jest źle ale: -górna część kadłuba i krawędź natarcia statecznika pionowego bardzo pofalowana -dziób sprawia dziwne wrażenie niedopasowanego -bardzo wyraźnie widać łączenia skrzydeł z kadłubem jednym słowem DO ROBOTY !!!
Pinki Napisano 21 Kwiecień 2005 Napisano 21 Kwiecień 2005 hm.. samolot nawet ciekawie wyglada... ale: - co to za textura okien.. w rzeczywistosci Twoje okna byly by wieksze od kabiny pilotow :P .. a ten szary prostokat to juz nie wiem po co.. (?) - jezeli chodzi o umieszczenie w scenerii prawie bezchmurnego nieba.. moze zamysl dobry ale z wykonaniem gorzej.. nie mozesz umieszczac obiektu tak w kadrze zeby zajmowal tylko jakas tam jego malutka czesc.. to on powinien byc na pierwszym planie najbardziej widocznny .. zrob taka perspektywe zeby byo widac mase tego aircrafta.. inna rzecza jest swiatlo.. dodaj swiatlo i zgraj z tlem.. - pobaw sie z texturami.. samolot jest stworzony z metalu z polyskiem, wiec ten polysk musi byc uwidocznionny.. Rozpisalem sie.. moze Ci moje rady pomoga.. no nic pracuj dalej.. Pozdrawiam :)
Radus_Keles Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Nie jestem 3d masterem ale edług mnie jeszcze trochę roboty przed tobą ;->
Marvey Napisano 22 Kwiecień 2005 Autor Napisano 22 Kwiecień 2005 cóż wszędzie na zdjęciach widzę dość ostre łączenie skrzydła z kadłubem choćby http://www.prolog.biz/presse/lindy/img/747-400.jpg dziób nie jest niedopasowany tylko mało jeszcze wysmoothowany (środek wychamferowałem ale dziób i końcówkę jeszcze nie teraz głównie bawie się teksturami niedługo wrzuce z okienkami krawędź natarcia statecznika pionowego będzie poprawiona co do ilości pracy jeszcze tego trochę jest no ale bez przesady
misiold Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Nie jestem 3d masterem ale edług mnie jeszcze trochę roboty przed tobą ;-> Człowieku zwolnij na klawiaturze bo w sumie nie wiadomo o co ci chodzi... A co do samolotu...fajne tylko światło po nie tej stronie chyba i czekam na większy upgrate bo zapowiada się nawet fajnie...nareszcie jakiś samolot a twór atomaniaka.
chveti Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 textura okien to zły pomysł :> wymodeluj je
Marvey Napisano 22 Kwiecień 2005 Autor Napisano 22 Kwiecień 2005 misiold atomaniakiem nie jestem (na autach się nie znam i żadnego jeszcze nie wymodelowałem) chaveti to miał być prosty model ale widze że się chyba rozkręce
SimeN Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Rozkrec sie rozkrec, bo textura zamiast bryly okien to faktycznie nie za bardzo pasuje :) tak jak pisal Pinky. Jesli dajesz to na tle chmur pamietaj o w miare realistycznym odwzorowaniu swiatla slonecznego :) ale coraz lepiej... coraz lepiej :>
lpshinoda Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Marvey, ja na twoim miejscu wymodelowałbym okienka, będzie większa satysfakcja, gyd projekt doprowadzisz do końca, jak na razie model podoba mi się coraz bardziej pozdro
Marvey Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 myślałem że wymodeluje ale nie wymodeluje... to nie ma sensu nawet jak to wyrenderuje w 2000X1600 nie będzie tego widać zresztą oceńcie sami wymodeluje tylko drzwi co do satysfakcji i tak już strasznie dużo jak na mnie zrobiłem zupełnie przypadkowo zmieniłem kolor i uważam że taki jest dużo lepszy musze zreinstalować maxa bo jak klikam na MS to mi wyskakuje błąd i wychodzi :(
lpshinoda Napisano 26 Kwiecień 2005 Napisano 26 Kwiecień 2005 model bardzo przyzwoity, coraz bardziej mi się podoba, kadłub nie jest trochę pofałdowany, takie sprawia wrażenie? pozdro
Rekomendowane odpowiedzi