Napisano 4 Kwiecień 200519 l Hello. Kolejny szkic - standardowo ołówek i głowka :D Standardowo walczę ze skanerem bo jeszcze nie do końca oddaje wszystkie cienie :/ Wszelkie uwagi mile widziane :) Pozdr Giorgione
Napisano 4 Kwiecień 200519 l standardowo swietne ps. odnosze wrazenie, ze ten kolo z mieczem wloczy za soba noge pozdrawiam
Napisano 4 Kwiecień 200519 l Autor YYY nie wiem czy chodzi ci o pracki na konkurs :) no i ta pozdr Giorgione
Napisano 4 Kwiecień 200519 l Kapitalne szkice. Strach pomyśleć o wykończonych na maxa, wypoconych, wydartch marzeniom, obrazach olejnych. Wow ! Pozdrawiam
Napisano 4 Kwiecień 200519 l fajne..jak chcesz uzyskać ciebie to w photoshopie pobaw się jasnością i kontrastem i może leciutko nasyceniem[ale to tylko przy obecności kolorków konieczne]..warto spróbować,mi pomogło :] ogulnie bardzo ładne..ja tam zawsze miałem kłopoty ze skałami i powierzchnią [skórą smoka] ty widzę wyszedłeś z tego bardzo dobrze :]
Napisano 4 Kwiecień 200519 l skomentuję tlyko pierwsza parckę ale za to dokładnie: o ile do samego wykonania nie mam zastrzeżeń to np. paszcza smoka mogła by byc rozwarta tak jakby smok szykowal sie do starcia z rycerzem. sam rycerz też niezbyt ciekawie i trochę sztucznie pokazany: wygląda jakby miał zejsc ze skały a w ostatniej chwili smok chwyta go malutkim jęzorkiem za mieczyk, prawie wyłamując mu rękę ze stawu jesli o cos takiego ci chodziło to w porządku ale ciekawszy byłby tu wojownik celujący mieczem w rozwartą paszczę atakującego go smoka... ogólnie podoba mi się styl kreski i obrazka. miło popatrzec :D
Napisano 5 Kwiecień 200519 l Troche skany pewnie popsuly efekt z kartki... ale i tak robia wielkie wrazenie.. Pozdro
Napisano 6 Kwiecień 200519 l Fajne pracki :) Szczególnie Smocze pojednanie i Wodny smok :) Jestem ciekawy ktore z nich beda w Albumie o Smokach :P pozdrawiam,
Napisano 6 Kwiecień 200519 l Autor wodny smok na pewno nie bo zrobiłem go po upływie terminu :/ dzieki za uwagi - przy następnych szkicach się przydadzą :D tweety - jesli chodzi o 1 prackę - ten smoczek sobie ewidentnie kpi z wojownika - ponieważ jak widać nie misu się męczyć by go pokonać - wystarczy język :D Pozdr giorgione
Napisano 6 Kwiecień 200519 l Przynajmniej smocze pojednanie tak :) 2 smoki tez konkretne sa :) ogolem wydaje mi sie ze czesto olowkowy skan gorzej wyglada w pomniejszeniu niz w wyzszej rozdzielczosci- przy druku te wszystkie malutkie nieuanse od olowka potrafia wyjsc.. i dobrze :) Niestety najlepiej jest skanowac w jakims punkcie gdzie maja dobre skanery ... niestety najczesciej za niemala kase..ale czasami naprawde warto. Ogolem jeszcze moze tylko dodac, ze warto bawic sie pobawic levelami (CTRL+L o ile pamietam) oraz recznym rozjasnianiem i sciemnianiem gdzie sie zle zeskanowalo - a czasami tez mozna na paru warstwach i z roznymi opcjami warstw sie bawic... pozdrowienia
Napisano 7 Kwiecień 200519 l niezle, choc mam pare zastrzezen co do anatomii :P te da smoki co stoja kolo siebie... ten po lewej naprawde jest smakowity :) Proponuje pokolorowac :P
Napisano 8 Kwiecień 200519 l oooo, gdyby te dwa smoki nie były prawie symetryczne... tylko np gdyby drugi miał niżej głowę na wyciągniętej szyi i patrzył na drugiego trochę z dołu to by było mistrzostwo
Napisano 8 Kwiecień 200519 l Rysuneczki smoczne;) Dla mnie bomba, szczególnie warsztat, anatomi nigdy się nie czepiam bo to tylko fikcyjne stworzonko;) Ale co do tweety'ego i jego wypowiedzi- odczówam lekką nutkę poirytowanego nauczyciela zawodowego liceum z syndromem "miałem ciężkie zabawki" (sorki wszystkich, ale musiałem;))
Napisano 9 Kwiecień 200519 l Autor Nom , to moja przedostatnia praca poświęcona smokom - jak zawsze ołowek i głowka Niestety ostatnio monitor wysiadł - więc póki co więcej pracek nie bedę wrzucał - na telewizorze nie da sie pracować ;( Pozdr giorgione
Napisano 10 Kwiecień 200519 l Moznaby sie poczepiac kilku szczegolow, ale tak to jest ze od dobrych artow wymaga sie jeszcze wiecej. Jak dla mnie to smoki Ci wychodza rewelacyjnie. Zrob jakas gotowa scenke z kolorkami itd.
Napisano 19 Kwiecień 200519 l swietne rysunki, bardzo podoba mi sie jak oddajesz rozne tony, pomysley tez przednie:]
Napisano 24 Kwiecień 200519 l Autor Miałerm tylko możliwoćć korzystania z ołówka( bardzo tanie medium - dające ogromne możliwości :) ) dlatego tak wyszło a nie inaczej. Nom a to moja najnowsza pracka, kończąca smoczy etap (na dzień dzisiajszy :D ) Pozdr Giorgione
Napisano 24 Kwiecień 200519 l Podoba mi się że stukasz takie grafy bez żadnych referek :) sprzęt dość tani: papier ołówek... xD Podoba mi sie również że nie rozmazujesz ołówka paluchem i nie robisz blików gumką chlebową jak to często widać w ołówkowych pracach...w rozmazywaniu nie widać pracy...kreseczki "rzondzom" :) Szkice są super...do jednej rzeczy jakiej sie mogę przyczepić to brak jakiejś głównej dominanty w grafach... moze sie myle moze tego nie widać na skanach...ale przydało by się coś co automatycznie skupia oko..jakis kontrast ale w "ważnym" miejscu kompozycji Jak to wskanujesz w dużej rozdzielczości, poważnie "podkolorujesz" i pomniejszysz to wszystkim będzie trzeba dolne szczęki remontować :D Pozdrawiam
Napisano 25 Kwiecień 200519 l Ciekawe ciekawe, nie mam wglądu w rzeczywistą pracę więc mogę się mylić ale brakuje mi kontrastu aczkolwiek może to być wada skanu-zdjęcia. Drugie co mi nie pasuje to mimo ciekawych postaci kompletnie zapominasz o tle, olewasz je z góry na dół. Smoki sprawiają wrażenie na wpół "spetryfikowanych" fajny pomysł, ale są oderwane od świata, brak dalszego planu, chocby sugestii że coś jest, jakiś horyzont chmury ect ect :D